En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Gynekologer

…behövs ibland och tur är det att det finns de som frivilligt utbildar sig till det yrket!

Det här har jag skrivit om förut och jag upprepar:

Det är en självklar rätt att själv få välja! Hur många skulle inte dra sig i det längsta för att knata iväg till gynekologen om de inte fick en kvinnlig sådan? Många föredrar eller går lika gärna till en manlig – jättebra. Men sen finns det de som känner ännu större obehag eller rent av förnedring av att gå till en manlig, och de måste få välja! Utan att ha varit med om något otäckt för det. Det är en mänsklig rättighet.

Tycker Madonnan…

                                                     🙂

Kommentarer till: "Gynekologer" (30)

 1. Galdorff sa:

  Håller förvisso med om att valfrihet skall existera i så stor utsträckning som möjligt, men tycker att väldigt många automatiskt gör ett feltänk iom. att man ser gynstolen som per definition det värsta, och att således bara kvinnor har rätt att välja för att det ”nog inte är så farligt” för män att genomgå X.Vet många äldre herrar eller gubabr om ni vill, som inte tycket specellt mycket om att få en slang uppkörd i snoppen av en kvinnlig sjuksköterska, bli rakad runt könet före operation, få ett finger uppkört i rumpan av en kvinnlig läkare osv. men om de skulle insistera på att inte få kateter satt av en kvinna skulle det ta hus i helvetet. Skall valfrihet finnas skall den inte enbart röra gynekologer, utan all vård som kan vara känslig. Nu skall vi inte dra det till löjets gräns och säga att det gäller precis allt inom vården, vad jag menar är att få en slang uppkörd i snoppen kan vara precis lika illa för en individ som det är att ligga med särade ben för en annan!

  • Madonnan sa:

   Tack Gud Innan .Galdorff: Jag tror jag förstår hur du menar. Intressant med en annan synpunkt! 🙂

 2. Självklart! Välkommen till Tealogen!

 3. Självklart ska kvinna få välja!Precis som en man ska få välja att gå till en manlig urolog om det känns mest bekvämt för honom. Som flera här ovan vittnat om är det jobbigt nog att gå till gynekologen, fast det är en kvinna. Det kan vi tycka oavsett bakgrund. Vi ska inte behöva uppge några fåniga skäl och outa hela våra livshistorier vid tidbokningen. Pointen är ju att samhället o individen tjänar på att kvinnan faktiskt går till gyn i tid. Varför försvåra det ytterligare pga nån löjlig idé om att manliga gynekologer ”diskrimineras” om kvinnan får välja bort honom? Urbota fånigt.

  • Madonnan sa:

   Håller med där, just att om man dröjer hinner många kanske få en del sjukdomar som kostar mkt att bota… Klokt 🙂

 4. Håller med dig! Man ska få välja! :o)

 5. För mig är det just att ligga där…För män känns det nog inte riktigt lika utlämnande (De slipper lägga sig i gynstolen), eller gör det det ändå, kanske?Och inte tror jag heller att ngn reagerar så, nä.Ha en fin kväll 🙂

 6. De flesta som sätter katetrar på män är kvinnor. De flesta som över huvud taget jobbar kroppsnära patienter på sjukhus är kvinnor (tvätta osv). Frågan om könsval existerar inte.Dessutom kan ju gynekologen vara lesbisk, och bli upphetsad trots att hon är kvinna, så för mig spelar det ingen roll.Jag tror personligen att gynekologer har svårt att bli upphetsade eftersom de sett så många, i olika skick och renhetsgrader, så att det står ivägen för ett normalt sexliv sedan. Jag tror att manliga gynekologer riskerar att bli impotenta till slut. Jobb-känsla hemma i sängen… hu.

 7. Tycker inte det spelar någon roll om gynekologen är man eller kvinna. Det är precis lika obehagligt vilket som. Att lägga upp sig i den där stolen och någon som tittar och känner *ryser*. Ha en bra kväll. Kram

  • Madonnan sa:

   Ja, det är verkligen lite…annorlunda och väldigt utlämnande. Usch ja. Fast när man varit gravid blev det till sist helt naturligt, en vana liksom 🙂

 8. JA och det är sååå självklart!Jag blir så rasande när jag tänker på detta, att vi inte ska få välja *morrar*

 9. UC: Hej min bloggvän!Tack så jättemkt, och kul att se dig här! Kram 🙂

 10. Kan bara instämma!Å du! Såg ju att nå’n fyllt år nyssens. Så massa GRATTIS så här lite i efterskott.Kram :o)

 11. Även jag håller med.Jag kommer att stenvägra sätta mig i stolen om det är en man.Inget ont alls om hans förmåga eller kunskaper.Det handlar om att JAG inte känner mig bekväm i den situationen, och därför vill ha det på mina villkor för att på något sätt ändå ha kontroll.

  • Madonnan sa:

   jennsan, barbro och lilla Anna: Förstår er helt och tror vi är många som känner så!:)

 12. Håller verkligen med dig om detta!!! Absolut att man måste få välja själv.

 13. håller absolut med!!! så pass känsligt är det faktiskt att man måste få välja!!

 14. Japp valet måste få vara fritt… Jag var på gyn idag o fick argumentera både länge o väl innan en tid till en kvínlig gynekolog sattes upp. Det handlar inte om att män inte är lika erfarna/kapabla. Utan det handlar om att jag som kvinna måste få ha rätt att bestämme över min egen kropp. Alla som legat i en gynstol vet att det är en väldigt utsatt o sårbar situation. Om man inte känner sig trygg med sin gynekolog/läkare blir behandlingen också därefter. Tillit är A och O när man går till doktorn. Jag har själv rätt att bestämma vem som behandla mig. Jag hoppas detta är en rättighet som jag aldrig förlorar.

  • Madonnan sa:

   Rosa: Hehe, jag förstår dig på nåt vis…hur vet jag inte! :)Och Therese, visst ska man ha den rätten, rätten till sin egen kropp och sina känslor på nåt vis 🙂

 15. Träffade en kille en gång på cafét, han var gynekolog. Det var så märkligt och jag kände nä jag träffar nog inte honom i morgon.

 16. Jag föredrar en manlig för jag tycker att de är mer försiktiga men tycker också att det ska vara självklart att man ska få välja. Inget konstigt i det, anser jag.

  • Madonnan sa:

   Nä, alla är vi ju olika och tycker olika. Det handlar ju om känslor vi har… 🙂

 17. Jag har alltid vägrat i sten att bli undersökt av en manlig gynekolog. Tack och lov har det alltid också gått vägen.Värst var när en manlig gynekolog yttrade sig i vår lokaltidning om sitt yrke:”Klart man har blivit upphetsad några gånger under årens lopp.”Ö-örk…

  • Madonnan sa:

   Uiii, varning på det uttalandet, urrk!Inte så proffsigt precis… 🙂

 18. Jaja, varför kan inte män vara litet goa mot själva livet. Jag har haft kvinnliga läkare som inspekterat min snopp som inte ens i nollgradigt vatten varit såå liten. Dessutom ett gäng kandidater. jaha, så hon om ett sår på förhuden, jaha, är det till att ha varit i Afrika? Nä, det var det inte, det var jävligt taskiga löparbrallor som skavt fram ett sår på enmilsrundan Teg – Röbäck. inte kul, men tillståndet eller oståndet gick över. ha det och länge leve bra manliga gynekologer!!!!!

  • Madonnan sa:

   Ett gott skratt fick jag *S*, det var bra att det blev friskt 🙂

 19. Håller med dig igen! Tack, kul att du gillade den!

  • Madonnan sa:

   Tror säkert det finns en del som känner så, tack för era kommentarer 🙂

 20. Tycker catwalker också!

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: