En kvinna i huvudstaden och Livet :)

…nu efter att jag har besökt en bastu just idag.

Tanken slog mig att det är konstigt att jag inte har skrivit om det här förut! För så många gånger har jag, med ett litet surt snörp på munnen, konstaterat att det inte är okej att sitta eller ligga med brett uppspärrade ben i en bastu när man är kvinna. Tycker jag alltså.

Nu vet jag inte riktigt hur det är med den manliga sidan av bastandet, eftersom jag i min oerhörda prydhet inte brukar basta där, men jag känner att det borde vara så inbyggt naturligt att man har lite hyfs i en bastu så att utsikten (insikten?) inte blir så…ingående.

Eller är det bara jag som tycker så här?

Pryda Madonnan skriver även här.

Kommentarer till: "Dags för moraltanten att berätta om bastuvett" (16)

 1. Nej verkligen inte ! Det är ohyffs att bete sig som man vore hos gynekologen i en bastu Jag tappade totalt lusten av att bada bastu en gång när två kärringar satt och skrevade med benen + käkade banan och apelsin i bastun BLÄ

 2. Godmorgon Madonnan!Någon moraltant är du väl inte. Jag håller med om att man bör visa respekt för övriga i bastu för allmänheten. Jag har råkat ut för något liknande – en man som sträckte ut sig på rygg och verkligen exponerade sin kuk. Osmakligt tycker jag. I hemmabastun är det ju annat. En fin helg önskar jag dig/CharliePS:Välkommen på bastulaven hos mig:)

 3. Jag bryr mig inte så mycket, men, visst: sitter nån kille och riktigt bresar… då funderar man ju på om han är gay… (har jag fördomar..? haha)Jag sitter inte med nån handduk över, men å andra sidan bresar jag inte heller… *L*Lagom bekvämt är ju bäst!

 4. Tja i ”min” bastuvärld så sitter vi killar nakna med en handuk att torka av oss svetten på (alltså inte över höften) så länge inte flickorna vill vara med. Då åker genast handuken över höften och skyler ”mandomen”.Någon hänsyn måste man ju visa mot dem även om de kanske vill se lite hud.Hur som helst killar emellan bryr vi oss inte så mycket om huruvida du skyler könet eller ej.Fast å andra sidan, bresa på benen är ju mer av en inbjudande karaktär och DET är synnerligen förbjudet bland oss iaf. Hon kanske ville nåt? ;)//Mr G

  • Madonnan sa:

   Just det att sitta med brett uppspärrade ben, reagerar jag mot. I övrigt är det ju okej med nakenhet förstås. Det är ju ändå en bastu… :)Tack för din kommentar!

 5. Nej sant, ska man basta offentligt kan man ju försöka visa lite hänsyn; sådana syner kan ju ge men för livet!

  • Madonnan sa:

   Det känns speciellt viktigt med lite hyfs när barn är närvarande.Tack för din kommentar:)

 6. Jag bastar aldrig, får panik av värmen (jag som älskar värme I solen) men skulle tänka som du. Alla ska få känna sig bekväma i bastun och inte bli påtvingad det man inte vill se. En liten handduk runt rumpan är väl hygieniskt också. Ta med solglasögon nästa gång, de immar ju igen också, så kan du koppla av.

  • Madonnan sa:

   Haha, solglasögon – det har jag aldrig tänkt på förut…det skulle se ut det!! Annars finns det ju sådana där ångbastuar i och för sig och då ser man ju inget ändå knappt. Kanske ska jag hålla mig till sådana?!:)

 7. *ASG* nu vet jag varför jag aldrig bastar.. har alltid funderat på varför jag aldrig känner för det nft. Men jag lär ju har råkat ut för något sånt trauma som barn, bara att jag förträngt det. Annars skulle jag ju aldrig kunna äta någonsin igen.. Hahaha..

  • Madonnan sa:

   *S*, ja det kan ligga ngt i det, tyvärr. Vi kom att prata lite om det här i bastun, när vi blev själva… 🙂

 8. Ja, det var som ”upplagt” för garv hahahah

 9. Hahahaah…det låter som du sett mer än du vill idag :). Du skulle kommenterat lite om hängiga blygläppar och färgen på dom så kanske hon knipit lite bättre..Men roligt var det i alla fall för jag garvar ihjäl mig just nu vännen.Tack för garvetKramiz

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: