En kvinna i huvudstaden och Livet :)

…känns riktigt ovant och konstigt att läsa; men det är samtidigt rätt att följderna ska vara samma oavsett kön.

Fast jag var tvungen att riktigt rådbråka mig själv över vad jag verkligen tycker; för så ovant är det att det står om något sånt här i tidningen. Det är svårt att sätta sig in i mannens situation, känns lite overkligt och konstigt.

Men varför skulle det vara skillnad på om en man eller kvinna begår samma brott?!

Blogg 2.

Kommentarer till: "Att en kvinna våldtar" (5)

 1. Jag reagerade nog lite som du när jag läste artikeln. Det är nog en konstig tanke för oss kvinnor att en man kan uppleva en sån behandling som en våldtäkt. Tycker han att han är våldtagen så ÄR han våldtagen. Tänk om alla kvinnor som blir våldtagna togs på fullaste allvar de med… Ha en fortsatt bra kväll!

  • Madonnan sa:

   Jag tycker inte alls att det är konstigt att en man kan uppleva det så, tvärtom. Däremot är det så ovanligt att kvinnor begår våldtäkter ( i alla fall av det man läser om i tidningar) så att jag reagerar bara därför och man funderar lite hur det har gått till, men det stod det om i artikeln. Ovanligt; mest det som gör att jag reagerade alltså.Kram!

 2. Varför är det svårt att sätta sig in i mannens situation? Skulle det vara på grund av föreställningen att en man aldrig säger nej? Eller för att penetrering av det ena eller andra slaget skulle krävas för att övergreppet ska benämnas våldtäkt?Det här inlägget är en träffande yttring vad gäller behovet av att belysa våldtagande kvinnor.

  • Madonnan sa:

   Tack för era kommentarer.Ru: Exakt så, klart det måste…på något sätt. Kram!Svante: Det är just det jag skriver, att det känns konstigt för att man sällan läser om att mannen är den som blir utsatt; att en kvinna är den som våldtar. Så ovanligt är det att det står om något sånt och jag håller med dig helt – klart det är viktigt att skriva även om kvinnor som våldtar!Ha en bra kväll:)

 3. Vi fick samma reaktion. Hur funkar det?Men självklart måste det ju gå att göra.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: