En kvinna i huvudstaden och Livet :)


Den här blondinen behöver verkligen toppa håret…

 

…men fördomar mot snygga blondiner finns det gott om, det är ett som är säkert.

Att färga håret eller medvetet tänka på att inte se ut som en blondin, är tydligen en taktik hos en del, för att inte ses som en ”bimbo” och det är ju inte klokt om det ska behöva vara så! Själv är jag nog numera dessvärre lätt råttfärgad under det slingade blonda, men jag är född blondin. Alltid blondin i mitt hjärta. Så är det.

Att däremot utnyttja det blonda, det tycker jag är en bra strategi, i det här ytliga utseendefixerade samhället. Tyvärr. För att anpassa sig till det som gäller är vettigt, tycker jag. Madonna är ett exempel på en som tar för sig med det blonda och kanske lilla Madonnan ska lägga upp en taktik också?! Vi får se hur det blir med det. 🙂

Jag kommer förresten att tänka på en bild på när jag hänger tvätt på takterrassen, här i Calahonda. Mina bara ben syns, inget blont alls, men ändå är det jag. Jag. Utan allt det blonda. För under ytan är vi alla människor och precis lika bra. Så är det ju!

Annika Falkengren på SEB (min gamla arbetsplats för 100 år sen) är exempel på en blondin som har lyckats, är smart och som jag tror har ett mycket gott anseende. Liten och nätt är hon också, som en del andra blondiner. Och Pamela Anderson är en annan blondin som på sitt sätt har utnyttjat allt det blonda, lyckat eller ej – det är nog olika uppfattningar om det.

Att leva sitt liv på ett sätt som man trivs med är nog A och O (usch vad jobbigt det är att behöva hålla nere tangenterna för att göra stora bokstäver!) för att själv känna sig lyckad som människa.

Blondiner kan. Brunetter kan. Alla kan. Ungefär så.

Nu väntar solen. Pust.

Blogg 2.

 

Kommentarer till: "Att vara blond är inte att vara blåst" (10)

 1. Tittar bara in och lämnar lite sympatier. Mitt hår behöver också toppas. Mitt hår är också sprött och slitet i topparna. Men vi är ok ändå!!! :-)Jag håller koll på din stad medan du är utomlands och roar dig. Du kan vara lugn!KRAM!

  • Madonnan sa:

   Tack för era kommentarer alla söta. Vi duger ju precis som vi är, allihopa! Med eller utan blont och t o m med slitna hårtoppar :)Kram på er!

 2. ja jag hoppas och tror att intelligensen inte sitter i hårfärgen för då ligger jag risigt till!

 3. Jag är också en tvättäkta blondin, fast numer råttgrå =(Fast alla blondiner är inte bimbos, långt därifrån. Bimbos finns nog i alla nyanser.

 4. Min lilla Anna (dotter) är ju blondin, riktigt platinablond och dessutom med tjockt hår. Och en smartare unge får man leta efter… jag har inget att sätta emot när hon ska reda ut saker.Så njut du av att vara blondin och smart.Ha det gott! /Katrin

 5. Väntar solen ….hrmmm…var fan då nånstans. Här finns ingen sol.Å här kan vi alla tjejer oxså. En blond snart 11-åring, en svartfärgad (mörk brunt eg) fjortis och så jag då med en röd-brun färg ungefär ej färgad för tillfället (med lite inslag av nåt grått hårstrå).

  • Madonnan sa:

   Jag glömde ju att nämna rött och svart och vitt hår…snyggt och bra det också!Är i Spanien för tillfället, därav solen.Kram:)

 6. Ja tur att jag är tillsammans med en blondin. Älskar blondiner.Fast blondiner kan vara väldigt kloka också. Behöver inte vara dumma det är bara en fördom.

  • Madonnan sa:

   Blondiner är bra! Precis som alla andra hårfärger :)Ha det gott!

 7. Till dig som kommenterat: Jag önskar att jag fick några ören för reklam här i bloggen, isåfall hade jag gärna släppt fram din kommentar:)

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: