En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Wikipedia kan du läsa mer om cannabis t ex.


…kan bli en verklighet i Schweiz efter den folkomröstning som sker idag.

Argumenten är flera, som t ex att om det släpps fritt för alla över 18 år så blir det marijuana med tydligt deklarerad THC-halt som kommer att kontrolleras och sedan säljas enligt tydliga regler i affärer. Så många som 600.000 människor (!) beräknas använda sig av marijuana i Schweiz och en del menar att drogen är relativt ofarlig.

Själv tror jag att de här drogerna lätt blir en väg till tyngre droger och jag känner ett instinktivt motstånd mot alla droger, inklusive alkohol. Jag tror helt enkelt inte att det är bra för hälsan, förutom en ytterst liten mängd av rödvin kanske? Och ibland undrar jag om vi människor inte kan må bra utan rus? Och varför?

När Livet i sig egentligen har så oerhört mycket att erbjuda…men jag kanske är naiv?

Blogg 2. 

Läs även andra fundersamma bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentarer till: "Avkriminalisering av cannabis, hasch och marijuana" (39)

 1. De som använder droger idag gör det oavsett om det är lagligt eller olagligt.De som inte använder drogen idag gör det antingen för att de är rädda eller för att det är olagligt.Så genom att göra droger lagligt kommer det endast leda till att fler börjar använda droger.För det finns ingen som slutar med droger för att det legaliseras.Jag levde i gängvärlden i 10 år, ingen började med heroin eller kokain som första drog. De började uteslutande med hasch, cannabis.Sen är det en del som höll sig till enbart detta, men många fortsatte till tyngre droger.Så självklart är cannabis en inkörsport.Men de som hävdar motsaten får gärna visa på människor som direkt gått på en tung drog ?

  • Madonnan sa:

   Jag tror på det du skriver. Så självklart att fler kommer att börja och även om många anser att det är bra för din hälsa…så tror jag inte på det. Det allra bästa borde vara att leva sitt liv utan och att kunna må bra ändå. Som väl de allra flesta gör (?). Däremot tror jag att de som inte använder drogen, förutom de anledningar du tar upp, dessutom kanske inte har något intresse av att ens prova. Själv förstår jag inte vitsen. Vad är det för mening att uppleva Livet i ett o-klart tillstånd – egentligen?Ha det fint och tack för din kommentar!

 2. Sebastian sa:

  Ta dig att lär dig lite om cannabis innan du uttrycker dig att det är en inkörsport. Du är en av dem svenskarna som är trångsynta.

  • Madonnan sa:

   Jag har läst på och pratat med flera; anser nog att jag har ganska stor insikt i ämnet.

 3. BEATRICE ASK !!!!!!

 4. Du är absolut inte naiv Madonnan, du är en mycket klok kvinna. Kramar till Dig

 5. Jag har aldrig provat att röka cannabis och kommer nog aldrig att göra det. Men jag anser ändå att det borde vara lagligt, att förbjuda det gör inte att det försvinner och drogen är inte så pass farlig att den skadar samhället mer än vad exempelvis alkohol kan göra. Det är bättre om drogen är laglig och kontrollerbar istället för styrd av den undre världen som idag. Vi lever inte i en utopi där inga droger existerar och då får man ta verkligheten som den är och göra det bästa utav den. ^^

 6. Jag tycker man kan legalisera men som sagt, i begränsad form. 20-årsgräns och att man inte får köra när man rökt det och inte heller blanda med alkohol.Plötsligt blir det då rätt harmlöst faktiskt och som sagt så kanske dte förhoppningsvis får folk att dricka mindre

  • Madonnan sa:

   Tack Martin för din tydliga kommentar! :)honest: Det vore isåfall det bästa, om färre använde sig av det då!:)

 7. gört lagtlig så alla blir nöjda!!!!!!!!

 8. Håller med.Skulle aldrig bruka drogen själv. Anser den vara för skadlig.Men jag ser inte behovet av förbud.Dock gärna en lag som förbjuder nyttjare av växten att framföra fordon. THC är ett latent gift som kan ge flashbacks på de mest oönskade tidpunkter. Men som sagt annars….rök på när fan ni vill. Mig stör det inte.

  • Madonnan sa:

   Kan förstå din inställning, på ett sätt. Som ovan, att människor ska få bestämma över sina kroppar. Men samtidigt, är det skadligt så är det ju inte bra och kostar samhället en massa pengar…

 9. Egentligen är det irrelevant huruvida cannabis är farligt eller ej. Den viktigaste frågan är om det är statens roll att säga åt vuxna myndiga människor vad de får och inte får göra med sin egen kropp. Det handlar i princip om att låta staten omyndigförklara dig, jag kan själv inte förstå hur någon kan tolerera det oavsett vad man tycker om droger i sig…

  • Madonnan sa:

   Joppe: Det finns nog två sidor av myntet om man ser det så, men det bästa vore ju om man inte använde drogen ö h t, är min åsikt.:)

  • Madonnan sa:

   Johan: Det kan jag iofs förstå, att vuxna människor ska få bestämma över sina kroppar. Men samtidigt klarar inte så många av det, utan går också vidare till tyngre droger..Tack för din kommentar!

 10. Helena,Jag vet att småungar kan få tag på vilka droger som helst. Detta tror jag dock skulle minska kraftigt om cannabis legaliserades. Då slipper man langare som bara är intresserade av att sälja vad som helst för pengar. En självklar gräns skulle självklart finnas. Jag tycker minst 20 år. 18 år är för lite tror jag. Men nu handlade inet debatten om vilka droger man kan få tag på, men tror det skulle minska drastiskt.

 11. Min son som går i nian och som tur är för det mesta är hemma och sköter sig har sagt till mig att i skolan vet alla exakt var och hur man kan få tag på precis vilka droger som helst. Skrämmande!Kram

 12. Hej du! Jag tycker du borde läsa lite mer om Cannabis, det finns inga som helst bevis på att cannabis leder till tyngre droger. Dock kan det tyvärr bli en ”inköpsport” eftersom man ev måste gå till en ”knarklangare”, som kanske delar mer än bara cannabis och kommer därmed i kontakt med tyngre droger. En avkriminalisering skulle däremot sätta stopp för det, är cannabis inte olagligt så kommer inte alla oskyldiga smokers i kontakt med andra droger heller!( Alkohol är för övrigt den första drogen alla provar på…) 🙂

  • Madonnan sa:

   Tack Simon, för din kommentar och det du berättar. Ur den vinkeln kan jag förstå att det ev kan vara bättre för en del, men samtidigt kanske fler börjar använda det och är det då det bästa ur en sån hälsoaspekt?Och alkohol är inte heller bra, för så många..:)

 13. Inkörsporten, om den nu finns är alkohol och nikotin. Så det argumentet håller inte. var själv på krogen igår för första gången på ett år ungefär. Vilket fruktansvärt otrevlig stämning med folk som spyr och, skränar och betér sig allmänt dumt. Jag har ett flertal välutbildade vänner som har ett städat liv som istället för att supa skallen i bitar över helgen sitter hemma med ett gäng vänner och röker. Ingen av dom som testat tyngre droger vad jag vet. Jag känner att jag hellre umgås med dom än att tillhöra den skaran jag först beskrev. Det du beskriver är det den vanliga svensken TROR.http://runeberg.org/i…I den länken beskrivs vad man trodde om onani för en väldans massa år sedan. Känner ni igen argumenten?

  • Madonnan sa:

   Jag förstår hur du menar med alkohol och har sett så mkt elände själv under min tid som servitris på nattklubb bl a.Jag har också sett så många i min ungdom som började med cannabis, hasch och sedan gick under, bl a en av mina allra bästa vänner. Däremot har jag aldrig sett någon som har verkat må bättre av det. Därav min uppfattning.:)

 14. NEJ!Du är inte naiv. Inte på något vis.Jag är starkt kritisk mot att avkriminalisera.Ha en bra vecka med dig!->Mangan.

 15. liberal sa:

  Du är otroligt naiv. Cannabis kan användas(och har använts)som läkemedel. Det finns bland annat flera MS-sjuka personer som använder det när inga andra mediciner finns och/eller funkar. Cannabis leder inte till tyngre droger. Tror du på allvar att det finns något verksamt ämne i en planta som gör att du vill testa heroin?Om det legaliseras skulle förhoppningsvis många människor sluta bruka alkohol och gå över till cannabis, vilket skulle leda till färre våldsbrott och dylikt, eftersom cannabis inte gör folk våldsamma till skillnad från alkohol som gör många våldsamma. Kriminella organisationer ( till exempel motorcykelgäng, Hells Angels och Bandidos) som bedriver en stor del av cannabisförsäljningen skulle förlora oerhört mycket pengar och färre personer skulle lockas in till kriminalitet. Momsen på cannabis (som skulle bli många miljoner) skulle kunna användas inom sjukvården, äldrevården eller skolorna.Trångsyntheten i Sveriges narkotikapolitik skadar alla – utom kriminella organisationer som fortsätter att tjäna miljoner på detta..

 16. Kvinnotankar sa:

  Ja man kanske ska börja förbereda sig? För snart kanske EU säger att det ska godkännas, då har vi inget val. Fy Katten!Kramorkar inte logga in 🙂

  • Madonnan sa:

   Petter: Nej, har ingen önskan heller.Kvinnotankar: Det blir som det blir, frågan är vilket som är bäst för de som redan använder det och om det sprids ännu mer om det legaliseras? Kram!

 17. Har du ens testat drogen?

 18. Om alla blev höga på ett fredligt sätt skulle världen bli snällare,men vem ska arbeta om alla sitter och röker? =P

  • Madonnan sa:

   Jester: Det känns isåfall bra att vara naiv 🙂 Välkommen åter då.Zombie: Där har du nog en poäng 😀 Kram!

 19. Du är väldigt naiv. trevligt att du är dig själv på spåren dock. jag kikar in om ett par år igen och ser hur det går för dig, cheers

 20. pedatte sa:

  livet bjuder ju också på droger. livets goda kan vara sex, mat och aktiviter men också droger. Jag själv trivs inte med alkoholruset då jag lätt blir vild och vaknar med en jobbig ångest dagen efter. men med maja mår jag bara fint. sen jag uppmärksammade drogen i fråga har mitt liv gått åt det positiva för mitt välbefinnade. jag känner lugn och harmonisk. dessvärre så har det ställt till med en del problem med myndigheter och det är det enda negativa. Varför ska det vara så?

  • Madonnan sa:

   Så tråkigt att behöva använda droger ö h t för att må bra, tycker jag.Ha en fin söndag!

 21. Här prunkar det… 🙂 Ha en fin söndag och första advent. Gjort lite försök till adventpynt. (se bild på bloggen) KRAM!

  • Madonnan sa:

   Fint med adventspynt. Men det prunkar inte så fint här, tycker jag… Kram

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln