En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Vaknar upp till nyheterna och förstår (?) först nu omfattningen av den fruktansvärda tragedin i Norge. Så vanvettigt, ofattbart och Norge behöver allt vårt stöd. Våra ord, tankar.

Den här gången var det ingen muslim, utan troligen ”tvärtom”, dvs en med mycket nationalistiska åsikter. Denne man finns på Facebook och flera har varit inne där och fördömt dådet och gett sitt stöd och kondoleanser till Norge och de som drabbades.

Jag sitter och ser Mona Sahlin på TV4, hon skulle egentligen ha varit där på Utøya, men valde bort det för sin semester. Så fruktansvärd är insikten om det här vansinnesdådet att tårarna rinner till orden på TVn och Internet.

Vad är det som är viktigt i Livet? Kärleken mellan oss människor. Det är mitt svar och den kärleken och acceptansen inför allas olikheter behöver byggas upp, precis överallt.

Då kanske inget sådant här någonsin mer kan hända – Eller skulle sådan ofattbar galenskap kunna finnas ändå? 

Läs mer: 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2017851/Norwegian-massacre-gunman-Anders-Behring-Breivik-right-wing-extremist-hated-Muslims.html
http://www.dn.se/nyheter/sverige/terrorexpert-foljer-inga-trender
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/horde-garningsmannen-jubla_6342688.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/paradis-blev-till-helvete_6342766.svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , a, , , ,

Kommentarer till: "Något så oerhört" (8)

 1. Mitt i det fruktansvärt galna så tycker jag det är en form av lättnad att det inte var en muslim. På något vis utgick alla ifrån det och…

  Kram

  • Ja, det är mycket förutfattade meningar om muslimer numera… Fördomar i många fall, för det finns så många muslimer som är bra, precis som alla andra bra människor som inte gör eller stöder terrordåd.

   Kram på dig

 2. Osäkerheten var stor igår och det är först idag om man kan se omfattningen av katastrofen.

  Experterna igår var alltför snabba med att tala om Islamistisk terror. Väldigt oproffsigt att sitta i tv o spekulera när man inte vet mer. Och dom hade ju helt fel har det visat sig.

  alla tankar hos offer och anhöriga och vi sörjer med hela nationen Norge.

 3. katrinbiolog sa:

  En vidrig gärning. Jag tänker på alla offer och känner mig maktlös. Hur ska liknande gärningar kunna förhindras. Tolerans, medmänsklighet, kärlek till nästan… Hur beter man sig för att sprida dessa levnadsregler? Jo, genom att visa sådana egenskaper själv. Men hur gör man det i det dagliga livet?
  Jag är väldigt tagen av detta, så otroligt meningslöst.

  • Världen stannar upp, känns det som och håller med dig om hur man kan sprida det goda… Sånt här kan inte få vinna, kan inte få förekomma en enda gång!!

   Kram på dig

 4. Ja det finns inte några ord över vad man känner, klump i magen, gråt i halsen…det spelar ingen roll att man inte känner någon där…Men dödsantalet stiger och det är barn som är drabbade.. Man var nog ganska snabb efter bomben i går att ropa ut att det nog var ett terrordåd. Det var det i och för sig men inte av dem man ser som ansiktet för terrordåd utan av denna man, fruktansvärt.. hur kan det vara så att ingen har misstänkt något… varför har ingen reagerat??? Vilken konstig helg det här blir…. KRAMAR

  • Nej, det finns nog inga ord som täcker det här ofattbara, tragiska… Det är så otroligt hemskt!

   KRAMAR tillbaka

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: