En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En ny dag

Alldeles ny och bara att ta emot – en ledig och solig Söndag. Har sovit gott och ska ut i det fina höstvädret för att ta mig till en biograf och se film med dottern. Läser lite nyheter och har druckit mitt goda morgonthé med ostmacka till, under tiden. Mysigt.

Tänker på människor och åsikter om andra. Hur självklart det är att inte försöka bestämma över andra, hur de gör och vad de tycker. En fri värld med kärlek, godhet och där man inte skadar någon annan, så ska det va’. Hade igår ett intressant samtal och det kändes mycket givande, för ibland är man mer filosofisk än annars, eller hur? 🙂

Ser i DN att det fuskas en hel del bland landets studenter. Trist och jag undrar hur det känns att få en utbildning genom fusk? Har hört en del historier och vet en som gärna ville få någon annan att skriva hemtentor… Hur mycket lär man sig på det och vad blir kvaliteten av ens utbildning då?

Har f ö ett svagt minne av att jag själv fuskade på ett glosprov i grundskolan, fast det var så obehagligt och kändes fel, så jag gjorde nog inte gjorde om det… 🙄

Kommentarer till: "En ny dag" (4)

 1. Dom som vill få en examen(ett stycke papper) snabbt fuskar. Ärligt talat vem kommer ihåg alla grejjer man lärt sig till en tenta för 2 år sedan? Så visst, när minnet sviker behöver man en uppfriskande lapp eller 2 för gottgöra o få dom dära viktiga csn poängen. Men visst, vill man _LÄRA_ sig så bör man inte fuska.

  • Tack för din kommentar, som är ärlig 🙂

   Fast det är sorgligt om det fuskas till utbildningar, kunskaperna behöver man ju – det finns en anledning till att man behöver kunna det som frågas efter… Bara att hoppas att t ex blivande sjuksköterskor eller barnmorskor, poliser och läkare inte fuskar sig till examen!

 2. Har aldrig fuskat på ett prov i hela mitt liv så för mig är det oförståeligt hur man kan ha den inställningen. Vill folk inte lära sig något? Hur tänker de sen att de ska kunna klara av ett jobb om de tex fuskat sig igenom en utbildning? Sånt gör mig förbannad.

  Ha en fin söndag
  kram

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: