En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Jag läste en så intressant artikel i lokaltidningen Mitt i Östermalm om spöken på olika ställen här i stan. Det är ju aktuellt nu i Halloweentider (men varför hördes inte ett knyst om trick eller treat, pumpor och spöken när jag var liten?!). 🙄

I alla fall så blev jag nyfiken på olika spöken och har just läst på om gengångare, gastar och poltergeistar på Wikipedia . Under läsningens gång så kom jag på en del underliga händelser tidigare genom åren, som jag både har hört om och hört själv… 🙂

En poltergeist är i alla fall ett slags energi från ett…spöke (?) och visar sig ofta i knackningar eller olika ljud. Det har jag då varit med om flera gånger – en garderobdörr som plötsligt smällde igen, ljud av en dörr som öppnats men ingen var där, osv. Fast kanske var det bara korsdrag – vem vet? 🙄

Gengångare är någon som har dött en olycklig död och därför ”kommer igen”, medan en gast sägs vara mer som en spöklik känsla, en gastkramning. Låter inget vidare, väl…?

Lite sugen blir man på att se spåren av ett spöke och Vita frun eller Grå gubben på Stockholms slott verkar riktigt finurliga. Finns det verkligen de som inte vandrar över till andra sidan på många, många år…?!

Gamla stan och Schefflerska palatset på Drottninggatan är andra ställen för den som är sugen på lite spökerier. Kanske man skulle ta sig en tur dit om natten snart?

http://www.alltomstockholm.se/start/article52685.aos

Kommentarer till: "Spöken – finns de?" (5)

 1. […] ett inlägg som jag skrev om spöken har jag haft en illustration med just Labanspöket. Förresten har jag […]

 2. Mycket konstigt finns det i vår herres hage… =0)

  Jag för min del käönner mig helt till freds med att det finns oförklarliga saker och jag är dödligt och obotligt nyfiken på det och har varit i hela mitt liv…

  och jag har upplevt mycket underligt i mitt liv, Allra helst efter att min dotter dog…

  Hemikram

  • Det var mycket tråkigt ang din dotter. Kanske finns det en mening med ”spökerier” allra oftast, någon vill ha kontakt, etc.

   Har också upplevt ett par spökiga saker, som jag någon gång har bloggat om och dessutom fått mig serverat en hel del oförklarliga historier från släktingar och vänner..hu!

   Kram på dig!

 3. Tycker jag absolut att du ska göra. Ämnet är spännande och tiden den rätta så varför inte…

 4. Jag har varit med om en del oförklarliga saker.Jag är lite kluven i vad jag egentligen ska tro..Men som sagt..En del saker går inte att förklara på ett rationellt sätt..

  *kramar i natten*

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: