En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Om läkare vet

Vad de håller på med alltid, det vet inte jag. En hel vetenskap som verkar ganska experimentell verkar det ibland vara och jag hoppas inte, men tror dock, att man ibland använder människor som ett slags försöksdjur.

Jag minns när jag som förstagångsföderska ombads att ta in massa läkarkandidater vid en gynundersökning. Det kändes inte bekvämt alls och jag vågade knappt säga emot (på den tiden, why?), även om de förstås behövde få öva sina kunskaper. Men man är ganska så utsatt, i den ställningen och utan sitt skyddande skal.

Mediciner, har du någon gång läst bipacksedeln och känt dig sjukare bara av det? Hur många biverkningar finns det och hur vågar man egentligen ta ett piller…? Eller hur vågar man skriva ut piller med otaliga biverkningar? Så mycket kan det påverka att du mår sämre än innan. Tur dock att det finns, vad hade vi t ex gjort utan penicillinet och lusschampon…? 🙄

Idag ska jag ha mina tankar på ett annat håll; samtidigt som jag sköter mina uppgifter. Det går det också, men jag önskar att dagen snart är slut.

Kommentarer till: "Om läkare vet" (2)

  1. Hörde på radion idag igen att ingen har koll på hur många som kommer in akut på sjukhus gör det på grund av diverse biverkningar av mediciner. Men sånt verkar ingen vara intresserade av att följa upp. Läkemedelsbolagen vill bara sälja så mycket mediciner som möjligt. Det är det de tjänar pengar inte på att folk håller sig friska…
    Kram

  2. Jag läser aldrig packsedlarna på medicinen. Vet att det är starka biverkningar på det mesta man tar. Men man får hoppas att nyttan av medicinen överväger nackdelarna.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: