En kvinna i huvudstaden och Livet :)

När man

Märker att någon man har sig nära, mår riktigt dåligt men inte söker eller vill söka hjälp. Det kan vara fysiskt eller psykiskt dåligt mående och kanske påverkar det alla omkring mycket negativt.

Då finns det hjälp att få – du kan t ex ringa din vårdcentral och be att få prata med en läkare, eller ringa direkt till en akutmottagning. Be om råd, förklara situationen.

Det finns alltid hjälp och ibland måste man verkligen hjälpa de omkring sig att sträcka ut sin hand.

Tankar jag fick när jag just läst om demens. Det finns de som har mycket dementa föräldrar som virrar omkring i tillvaron och det tar verkligen på krafterna ibland. Tänker också på en nära anhörig som inte sökt hjälp efter en fallolycka och därför har fått gå med värk i ett år och snart ska opereras – kanske hade det inte behövt gå så långt om hon sökt hjälp i tid?

Samhället är till för att hjälpa. Det glöms bort ibland.

Kommentarer till: "När man" (3)

  1. kvinnotankar sa:

    ja som min pappa brukade säga ” man måste vara stark för att orka vara sjuk” det är en djungel och många gånger får man ”ta över” och hjälpa de som man ser inte klara eller själva orkar ta tag i vissa saker

  2. Ja, det är samhället till för, det håller jag med om. Men tyvärr är det samhället självt som oftast glömmer bort det och det är nog jag själv och min familj ett strålande exempel på…

    Hemikram

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: