En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Calahonda

”Calahondiansk” takterrass

Dit ska jag och yngsta tjejen på sportlovet, när vi åker till mamma och hennes man för att hälsa på och lata oss på takterrassen (OM det blir några solglimtar vill säga, fast det brukar det bli – peppar, peppar).

Annars tar vi oss nog för något annat, det finns en del att hitta på, t ex shoppa, restaurantbesök, strandpromenix, eller bara slappa med kortspel och Dvd, samt umgås. Sånt är vi bra på. 🙂

Hittade lite bilder tagna av mig själv på nätet, som är från Calahonda och trakterna omkring. T ex de större orterna Málaga och Marbella ligger ett par mil ifrån – fast åt varsitt håll. Calahonda däremot är en mindre ort, lugn och med bara några få affärer och massa hus med lummiga trädgårdar.

På sommaren är det sol i stort sett varje dag, även om ett par timmar ytterst sällan kan vara lite disiga – har aldrig varit på en plats som är så solsäkert, men så ligger det ju på Costa del Sol – Solens kust 🙂

Trevligt ska det bli att träffa mamma med make och att åka med söta dottern.

Kommentarer till: "Calahonda" (9)

 1. Mmmm, påminns om Los Boliches där mina föräldrar hade hus och där vi tillbringade flera somrar med barnen. Bara en gång var jag dit annan tid på året och det var i mars, när pappa fick en stroke. Då var det det sjukhuset i Marbella som gällde. Trots att det var en jobbig och stressig vecka hann jag och min syster njuta av stunder i trädgården, på den lokala ”baren”, en familjerestaurang och jag förundrades över hur varmt det kunde vara ”på vintern”. Precis en sån oleander som du visar på bilden hade mamma och pappa på framsidan av sin lilla tomt. En vit sådan vill jag ha som krukväxt. Så skönt ni ska ha det, blir lite avis!

  • Tråkigt att höra om din pappa, men fint att ni kunde åka dit och vara med på sjukhuset i Marbella – vit byggnad om jag inte missminner mig, som man ser från vägen?

   Los Boliches känner jag igen, kan inte riktigt placera det men har säkert passerat någon gång…

   Oleander, så vackra! Tror jag har läst en bok med oleander i titeln som var så bra 🙂

   Kram

   • Den boken har jag också läst, Vit oleander av Janet Fitch, mycket bra men otäck. Man gjorde väl en film på den också, tror jag. Los Boliches ligger någon kilometer från Fuengirola, de växer ju nästan ihop de där orterna. Ja, sjukhuset är finansierat av någon oljeschejk. Det finns med i någon av Åke Edwardssons böcker om kommisarie Winter, där han åker just till pappa sin som ligger på sjukhuset och han blir bestulen på sin plånbok i trappan.
    Trevlig helg!
    Kram

    • Oj, just det – den boken var det och där ligger Los Boliches ja. Tror du har betydligt bättre minne än jag, har också läst massa böcker av Åke E o känner vagt igen det… 🙂

 2. Oh så härligt det låter.. fast jag precis har kommit hem så blir jag avis 😉 Vill åka bort från kyla och ruskvädret igen.. Kramar

 3. Så trevligt för er att åka dit på besök. Alltid roligt när man hälsar på någon. Jag besökte ju yngsta dottern i Egypten och det var så mysigt.

 4. Vilka vackra blommor… =0) och cool sandskulptur!!

  Hemikram

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: