En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Det påstås att Stevia har följande egenskaper: ”Naturligt, kalorifritt, noll påverkan på blodsockret och ofarligt för tänderna”. Låter ju helt fantastiskt, men kanske för bra för att vara sant, eller hur? 🙄

Är det inte så med allt sockerfritt t ex, att sötsuget fortsätter att ”stimuleras” och att kroppen luras på något vis, så det är lika bra att äta riktigt socker om det ändå ska vara sött…

Äter GI, inne på tredje veckan och det känns riktigt bra. Mitt sötsug har försvunnit nästan helt! Och det är så jag tror att det är, OM du inte äter sött så uppmuntras inte sötsuget att vara kvar helt enkelt.

Hej hopp, det är skönt att vara ledig och på semester, men vad 17 skulle jag vakna så tidigt för? Hm.

Ha en bra dag – med eller utan socker! 🙂

http://medicin24.se/
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till: "Stevia – sockerliknande, men inte som socker?" (8)

  1. Nej, det görs inte av en rot utan av bladen och går under namnet ”sweetleaves” i USA

    På svenska Wiki fanns som vanligt inte mycket info men engelska WIKI kan man lita på

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia

    Det var i princip förbjudet i USA ända tills Coca-Cola ville ha det i sina produkter. (förvånad?) Men det får inte sälja det i Europa än. Det tycks som det har egenskaper som kan få celler att mutera och det verkar som om det sker på ett positivt sätt i bukspottkörteln.

    Sammantaget av allt jag läst så tror jag att det är det bästa syntetiska sötningmedlet om man jämför med andra tex aspartam, men jag tror ändå att riktigt socker är bäst för kroppen i längden

    Hemikram

  2. Jag såg en dokumentär från England häromdagen som handlade om tillsatserna i maten och hur de påverkar oss och man visade ett försök där fotbollsspelare fick dricka sötad och aspartamsötad läsk under matchen och sedan mätte man hur mycket mat de sedan åt efter matchen och de som fått konstgjort sötad läsk åt i snitt 140 gram mera mat än de som druckit sockersötad läsk och forskarna förklarade det med att kroppen går inte att lura, den begär att få de kalorier som den lurats på…

    Hemikram

  3. Hej! Jo det är ju så det är – sött vill ha mer sött. Hittade din blogg genom SvD, jag skrev också ett inlägg om stevia efter att ha läst artikeln och jag anser också att det är ”för bra för att vara sant”. Kika gärna in på min blogg, jag läser kostvetenskap på universitetet och skriver mycket om min syn på mat och hälsa. Kram Rebecca

    • Hemimamma och wesreb: Tror på att kroppen inte går att lura med konstgjort socker. Duktigt 🙂

      Ska kika in på båda era bloggar. Kost och hälsa är viktigt – kroppen är ju det som håller oss alla uppe… 🙂

  4. Stevia ska tydligen inte stimulera sötsuget då det är gjort på en rot och är helt naturligt.
    Helt utan sockertillsatser. Det är vad jag hört men jag har inte provat själv.
    Jag kör LCHF sedan 3månader. Mår kanonbra.
    Man undrar varför man inte började för länge sedan.
    Kram =)

    • Har hört flera som äter enl LHCF – vad duktiga ni är och vad härligt att få må bättre!
      Lycka till i fortsättningen också!

      Kram 🙂

Lämna ett svar till HEMIMAMMA Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: