En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Kan man undra. Ute är verkligen iskallt, just nu minus 10 här i Stockholms innerstad och inatt slogs köldrekord här och var i landet – minus 40 i norra delar av landet och  nästan minus 30 i Småland. Hu! Det ska tydligen bli mildare alldeles snart, något att se fram emot. 🙂

Tåg och flyg i Europa ställs in, många hemlösa människor i östra Europa har frusit ihjäl – hemskt. I Gällivare är det strömlöst för många nu – i minus 30! Hoppas verkligen de får strömmen tillbaka fort. Hur kallt blir det inne då, utan brasa?!

Själv sitter jag under en filt, med värmedyna vid fötterna och ser på skidåkningen på TV. Det är så mysigt att vara inne när det är iskallt ute. Ska rensa lite i olika lådor härhemma under dagens lopp och kanske ta mig ut en liten, liten sväng. Vi får se.

Ser fram emot varmare tider i alla fall. Har aldrig gillat kyla.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stromlost-i-kyliga-gallivare_6824523.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/stromlost-i-kyliga-gallivare

Kommentarer till: "Varför är det så kallt?" (8)

 1. Jag h a r kommenterat här. Jag såg att kommentaren fanns. Jag undrar varför alla blir förvånade över att det är kallt ett tag på vintern. Det är februari och det brukar vara kallt ett tag då. Hittills har vintern varit supermild.

  • Hej,

   Ja, nu har du det 🙂 Skrev detta i förmiddags o har inte sett ngn kommentar förrän nu när jag tittar in…

   Kanske är det för att vintern har varit så mild som många blir förvånade? Jag hade nästan glömt att det k a n vara så här kallt. Burr.

   • Men tio minusgrader är inte så väldigt iskallt. Eller så här: tio minusgrader i Mellansverige är som tjugo i norra Sverige. Jag har aldrig frusit så mycket som första vintern här nere och då var vintern snöfattig och fuktig.

    • Mm, ibland känns det kallare när det blir varmare…kanske för att det blåser mer?

     Hoppas du är varm om fötterna ikväll! 🙂

     • Det kändes nästan som vår idag, med bara drygt åtta minusgrader! I morgon tänkte jag handla alpackastrumpor, de är supersköna, tunna och varma. Jag tror att det är den fuktiga kylan som är värst. Väninnan i norr skriver att de har -34,° och i alla fall igår blåste det, Huvva!

      • Huva, ja precis så 😀 Håller med om att det kändes lite vårlikt idag, gick ganska mycket – eftersom barnmorskemottagningen hade flyttat ett par km :/ Fast det var faktiskt riktigt behagligt!

 2. Ja det är nog den globala uppvärmningen som kommit av sig. Men alla denna propaganade är det säker många som tjänat sig en hacka på.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: