En kvinna i huvudstaden och Livet :)

GI-kaka

Fina kollegan Annas GI-kaka:   
Ugn 200 grader i ca 12 minuter

125 g margarin/smör

1/2 dl strösocker

Rör ihop det och ha sedan i:

3 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Rör ihop allt/tryck ihop allt till en ”deg”.

Lägg upp smeten på bakplåtspapper, tryck ut en kaka ca 30 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen.

Låt svalna. Lägg på vispad grädde direkt på kakan och bär ovanpå, eller skär av en bit och lägg på vispad grädde och bär på den. Går även att ätas utan ”topping”.

Kommentarer till: "GI-kaka" (2)

  1. Den låter jättegod! Den kan jag nog göra, med ännu mindre socker, bären får vara det söta.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: