En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Det tycker jag verkligen om och de allra, allra flesta är snälla. I grund och botten. Tur det.

Men så finns det faktiskt de som har ondska inom sig. Det har vi nog alla visserligen en liten dos av, men ibland slår det över och lyser igenom. Förstår inte vitsen med att vara småelak, försöka ge svidande slag under bältet… Varför gör någon så? 🙄

Det är sånt jag funderar på ibland, inget jag har direkt omkring mig som tur är, men det finns – där ute någonstans. Man stöter på det emellanåt och varje, enstaka gång är det lika förvånande. Fattar inte vitsen med elakhet!

Är ingen ängel själv, men att oprovocerat vara småelak – det är lågt. Riktigt lågt.

Förresten så gillar jag att gå ut och äta på restaurant och ikväll var jag på Glada Stinsen, vid Södra station. Very nice och jag blev bjuden, dessutom kom Ching (eller vad han som jobbar där nu heter?) och bjöd bara mig på något läskliknande med touch av spritinnehåll på slutet. Gott! Innan åt jag sjötunga, väl? Gott var det i alla fall – det med.

Och sen tog jag fyran genom stan. Blev jättekissnödig efter en stund och bussen den guppade rejält och i varje gupp längtade jag alltmer efter en toa, så det var riktigt skönt att komma hem till sist… 😛

Kommentarer till: "Snälla människor" (8)

 1. Tyvärr finns den sortens människor och det är ingen trevlig erfarenhet när man inser det… Har mött några sådana genom mitt arbete. Fy för säger jag bara.

  Glad Påsk!

 2. Hej igen :)! Håller på att återerövra mina favoritlänkar efter nät- och datorbyte. Oj oj oj vilket virrvarr innan jag är back on track. Mitt i allt en liten operation (inte knät) – nog om det. Vad fint du har det i din gamlanya blogg.
  Ondska är för mig ett kraftord, som jag förknippar med – i första hand våldsverkare o s v. Däremot kan jag tänka på de sju dödssynderna som något ont och som jag tror alla människor bär mer eller mindre inom sig. Idag försöker jag släppa taget om elakheterna jag känner från andra – för dom finns och istället fokusera på dem runt mig som känns uppriktiga. Ska jag vara helt ärlig mot mig själv, så har många sorterats bort, som jag trodde var mina vänner. Jag har inte sorterat bort någon av ilska, bitterhet eller att jag inte fått som jag vill – nej, jag har helt enkelt släppt taget och många försvann per automatik. För mig handlar det också om att sätta gränser.

  • Vad bra att du har hittat hit igen! 🙂 Och roligt med ny dator. Hoppas operationen gått bra och att du har mycket påskenergi.

   Ondska..du har nog rätt i att det mer är elakhet som jag skriver om. Att sätta gränser är viktigt, men inte alltid lätt. Själv tycker jag att det inte ska behövas, vuxna människor emellan..man borde veta hur man ska vara mot varandra istället.

   Kram på dig, ha en fin och Glad Påsk! 🙂

 3. Det finns olika sorters elakheter. Nån är bara elak liksom dum. Den värsta av alla elakheter är när elakheten går ut på att såra någon annan. Det är så onödigt. Samtidigt kan inte alla gå runt å vara supersnälla, superrara. Eller? Undra hur det skulle bli då. Elakhet behövs nog inte men skinn på näsan.
  Kram

  • Visst är det onödigt att sprida elakheter omkring sig.. Men visst kan vi inte/orkar inte, bara vara superrara hela tiden 🙂 Och skinn på näsan är bra, men också respekt för varandra..som ju de allra flesta har! Tur det.

   Kram o Glad Påsk!

 4. Läs gärna Ann Heberleins ” En liten bok om ondska”. Heberlein är teologie doktor i etik och är mycket duktig på att skriva samtidigt som hon reder ut alla begrepp. Otroligt intressant! Man känner igen och man får en sorteringslåda för alla tankar i frågan. Som du säger – vi har det nog i oss alla…ondska.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: