En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Om att en kvinna ska ha blivit våldtagen, mitt under en fotbollsmatch på Söderstadion – på en toalett. Bara några rader, men så horribelt, fruktansvärt och vidrigt och hur mycket påverkar det henne som har blivit överfallen?!

Jag blir så arg när jag läser, bara för att det händer sånt här och att vi kvinnor (ja, oftast är det kvinnor som utsätts för sexbrott) inte kan röra oss i frihet nattetid eller på vissa platser, utan att riskera att bli kränkta kroppsligt! Och bara för att en del män inte klarar av att bete sig som folk, så blir många rädda och oroliga för att vara ute sent – fast de flesta män inte ens skulle tänka tanken att hoppa på en kvinna.

Och bara en liten notis…fast på ett sätt går det att förstå, för vem finner ord för sånt här?

Så tråkigt för den stackars kvinna som har blivit utsatt. Hoppas hon kan finna styrka och får ordentligt med stöd.

http://www.dn.se/sthlm/valdtakt-under-fotbollsmatch

http://www.svd.se/nyheter/stockholm/valdtakt-under-fotbollsmatch_6985035.svd

Kommentarer till: "En liten notis bara…" (10)

 1. Håller helt med dig !!!

  Detta är sjukt , och förödande mot den som utsatts ..

  Att endast skylla på flyktingar som nån gjorde känns dock fel , det finns förvisso flyktingar eller invandrare som begår brott och våldtäkter och en del av dom har ju kass respekt för kvinnor med sig hit hemifrån så att säga ,, MEN , detta gäller ju ett fåtal av dom det finns ju också en massa riktigt bra invandrare som är vettiga och trevliga människor och som bara kommit hit för att få leva ett bättre liv ..

  Hur man som man kan våldta en kvinna är obegripligt , och många män delar nog den åsikten men ändå händer det ju och det är sorgligt ,, sorgligt för dom som drabbas och också för anhöriga ..

  Hur detta gick till exakt vet jag inte har inte läst om det så noga men att ingen kunde ingripa känns ju också underligt ???

  Att ingripa är något jag tycker vi är riktigt dåliga på rent generellt ,, visst man kan ju inte med fara för sitt eget liv ingripa men det finns ju många situationer där folk kunnat göra något i synnerhet om man går ihop flera , men ändå bara tittat på ,, det tycker jag är snudd på medbrottsligt !!

  KRAAAM

  • Håller med dig i dina tankar, Ewa. Och att ingripa – ja, det finns inte alltid så mycket civilkurage, det behövs det mer av i världen! Och just att många kan gå ihop mot det som är fel borde förekomma oftare.

   KRAM tillbaka

 2. Jäkligt onyanserat att tänka män mot kvinnor. Vi mot dom. Kom tillbaka när ditt genustänkande kommit förbi stenåldern.

  • Det är ju det jag INTE gör; om du läser så ser du att det endast gäller ett FÅTAL män!! Det är ju sanningen, tyvärr, att det finns ett litet antal män som inte förmår bete sig civiliserat – med respekt för båda könen!
   Läs ordentligt! 🙄

 3. 20 kvinnor och barn våldtas varje dygn, det är ingen tröst men vi kan faktiskt göra något åt saken. OM vi väljer ett annat parti när vi röstar så kan vi säkra gränserna, stoppa massinvandring av livsfarliga flyktingar vilka är de som ligger bakom de allra flesta våldtäkterna. Vi kan välja rätt och därmed minska lidandet eller öka lidandet och välja de gamla partierna.

  • Så enkelt är det naturligtvis inte och även icke-flyktingar (Hur många av flyktingarna är livsfarliga?! Vilket påstående!!) begår grova brott. Tänk att det alltid kommer främlingsfientliga kommentarer. Tråkigt och inget som bidrar till något gott i världen.

 4. Fruktansvärt. Alla vi bajare står ju självklart bakom henne, men frågan är om det spelar så stor roll för henne nu.

  • Förstår att det känns tungt för er som älskar fotboll och Söderstadion och det är verkligen tråkigt att sånt här händer…

 5. Eftersom jag genomlevt detta så vet jag hur det kommer att förfölja henne… =0(

  Jag såg huliganerna idag, när de laddade upp på Medis när jag var där för att protestera emot utförsäkringarna innan matchen… Jag tyckte det var obehagligt att se vissa av dem som betedde sig mycket hotfullt redan då…

  Hemikram

  • Trist att det finns de som förstör så mycket för andra, som förtar glädjen i det som borde vara något där många samlas i ett positivt klimat..

   Kram

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: