En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Blir glad

Av att Tsunamivarningen inte innebar mer än någon liten våg någonstans. Blev lite orolig när jag läste nyheterna i förmiddags och under dagen, men nu verkar det som om allt är lugnt i Thailand och flodvågen blev inte högre än 1 dm där. 

Har en bloggvän som är i Thailand nu också, så jag har förstås varit och kikat på hennes blogg och Facebook under dagen, men inget tecken därifrån ännu. Kan tänka mig att det blir tumult och allt vänds upp och ner när sådana här allvarliga varningar utfärdas. Fritidsresor och Ving har ju varnat sina resenärer via sms och en hel del turister och bofasta lär ha haft fullt upp med att förflytta sig under dagen.

En sak som jag inte förstår, är hur man o r k a r med att leva under den stressen som naturens krafter ändå lär vara i jordbävningshotade och tsunamihotade områden? Brukar förresten tänka lite på det ett par gånger när jag är i Spanien vid Gibraltar, för jag läste någongång att d ä r går kontinentalplattor och någongång kommer en ordentligt jordbävning just där. Snart eller om hundra år, vem vet? 🙄

Att aldrig helt kunna slappna av, hur är det? Det är också sånt jag ibland brukar fundera på och det är svårt att greppa hur det vore att ha det så för jämnan!

Skönt att det verkar ha gått bra denna gång! Och bara att hoppas att inga fler skalv kommer!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tsunamivarningar-skapade-oro-runt-indiska-oceanen

http://www.dn.se/nyheter/varlden/stodstyrka-kan-vara-pa-plats-inom-ett-dygn

Kommentarer till: "Blir glad" (7)

 1. Usch ja….jag fick allt en rejäl klump i magen igår när jag hörde vad som hänt. Jag kom ner precis efter tsunamin 04 och minns förödelsen och sorgen. Men också kämparandan och den fantastiska styrka människor har inom sig.
  tack & lov gick det bra denna gång men jag undrar när den riktigt stora smällen kommer. För den lär komma..
  Kram

 2. Ja, snälla nån vad tacksam jag är att jag bor i Sverige. När det kom en varning i mobilen – har aftonbladets app, så tänkte jag på dessa människor som kämpat så med att bygga upp sina liv sedan förra gången. Skönt att det inte blev mer av det. Kram

 3. Håller med dig, skönt att det verkar som faran är över och att det inte blev några vågor. Jag hoppas att det fortsätter att bli lugnt där nu. Jag vet inte heller om jag skulle kunna leva med den rädslan osäkerheten hela tiden, tänker även på dem i Japan som bor på det ställe på jorden där det finns störst chans för jordbävningar och där de har regelbundna övningar….. Visst har vi trist väder här uppe i våran del av världen men vi har inte några större naturkatastofer…. Kram

  • Mm, visst känns det då som om det kalla klimatet ändå är värt det 🙂

   Kram

  • Jag tror att man inte tänker på risken om den finns där varje dag. Om alla som kör bil skulle oroa sig för att råka ut för en trafikolycka skulle försäljningen av nervlugnande medikamenter skjuta i höjden….

   • Du har säkert rätt…och tur är väl det isåfall, att de som bor i sådana områden kan koppla av.

   • Kan delvis hålla med om det, tycker nog att bilkörning kan man nog kontrollera på ett helt annat sätt än vad man kan göra med naturkrafter, naturkrafterna kan ju komma helt plötsligt från ingenstans när du sover, när du är som mest avslappnad, när du tänker på roliga saker osv.. När du kör bil så är man helt koncentrerad på bilkörningen (förhoppningsvis) och kan då även kontrollera det mesta som händer även om det finns olyckor som man själv inte kunde ha gjort ngt för att undvika.

    Men jag håller med om att de som lever och är födda i ett land med stora naturkatastrofer går nog inte och tänker på att det kan hända utan de lever precis som vi gör. 🙂

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: