En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Alla kvinnor är vackra på sitt sätt

Det finns det jättemånga som vill och allra mest intresserade är unga kvinnor mellan 15 och 20! Lite konstigt ju, eftersom det är de som lyser starkast…!! Unga kvinnor är jättevackra, jag förundras över mina egna döttrars skönhet till exempel. Många är de gånger när jag har velat vara ung själv…   🙄

Men tänk att utseendet betyder så mycket! När jag själv växte upp tänkte jag knappt på det. En aning i unga år kanske, men inte var det som nu när alla ska vara lika smala, vältränade och perfekta. Som skyltdockor.

FAST – visst skulle jag kunna tänka mig lite botox eller restylane i ansiktet. Grejen är bara att jag inte kommer mig för, riktigt så desperat är jag väl inte då, för jag orkar inte ens ta reda på vart jag ska gå isåfall. Men visst, ge mig en omgång, eller beställ tid till en skicklig botoxare så tar jag mig dit 🙂

Men tänk om man inte blir nöjd då!? Ska jag vänta i flera månader tills jag känner mig som folk igen?! Egentligen gillar jag ju mina rynkor (nåja, de flesta i alla fall…fast inte de som hänger!). Inte lätt det där.

Dags för middag. 🙂

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skonshetsbransch-far-regel-injektion

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/allt-fler-oppna-for-skonhetsingrepp_7068317.svd

Kommentarer till: "Vill du göra ett skönhetsingrepp?" (7)

 1. Jag tror att de flesta unga har en osäker period där man blir nojig över detaljer i sitt utseende. Förr var det tidningar och filmer som visade upp de s.k. skönhetsidealen, men nu fullkomligt överöses man från alla håll via nätet, mobiler m.m. m.m. Man kan inte värja sig mot hysterin som dränker en med budskap om hur fel man är. En sak är att man mår bäst av att hålla sig i form, av vardagsmotion och sund kost, en annan att man hjärntvättas att ”förbättra” sitt utseende med alla medel: Plantera i nåt i brösten, dra ut snoppen, sug ut fettet, spruta in gift i vecken, släta ut skrattrynkorna, skär bort näsan, plussa på kindkotorna…. Det är helt enkelt vansinne och geschäft som helt bygger på att man har fått människor att tro att de inte duger som de är, att de blir lyckligare om de gör om den delen och sen den delen av sig själv istället för att ta itu med sitt inre. Det farliga med det är just att många inte nöjer sig med ett ingrepp utan fångas i träsket med att göra om och göra om. Jag säger inget om att folk som kraftigt har gått ner i vikt får en operation för överskottshuden, att en som har tics använder Botox för att hålla ögonbrynet stilla eller andra ingrepp som hjälper en att fungera normalt, men alla dessa ”förbättringar” som bara görs p.g.a. av en framkallad masshysteri – bort det!

  • Jaa du, när det blir så fanatiskt, operation efter operation – riktigt ur spår s a s.

   Samtidigt förstår jag de som väljer att göra något enstaka ingrepp, om det är något de har mått dåligt över..även om man naturligtvis hellre ska komma tillrätta med sina ev komplex eller upplevda brister.

   Fast ibland kan det nog vara och kännas bra för personen ifråga att väja en sån ”konstgjord väg”. Men det här idealet som alla ska försöka följa, det vänder jag mig också emot! Det är för ytligt numera.

 2. Jag undrar hur vi kom dit att folk måste göra ingrepp i sina ansikten och i sin kropp för att de tror att de måste se ut på ett visst sätt? Jag har inte för ett ögonblick önskat eller tänkt tanken på att jag skulle låta spruta in bedövnings- eller utfyllnadsmedel i mitt ansikte, nej hu! Jag tycker inte heller att det är de unga som lyser starkast även om vi har en ungdomskult, det naturliga åldrandet är vackert om vi tillåter det att vara det. Media sprider en utseendehysteri som får folk att må illa över sina kroppar och sina ansikten. Bort med det, det borde gå att motarbeta till exempel via nätet!

  • Det är mycket yta numera. Och visst är rynkor en del av charmen, själv tycker jag nog att jag, trots årens spår, ser bättre ut nu än förr…kanske pga just tidens linjer? 🙄 Lyser starkast..alla kan vi nog lysa starkt, en bra dag t ex 🙂 Men det jag menar är att en ung tjej verkligen kan lysa av skönhet, jag kan förundras över det. Men självklart finns äldre som också är oerhört vackra.

   Utseendehysteri är inte bra, naturligt däremot att vilja känna sig fräsch. Visst påverkas vi av media och alla smala kroppar t ex.

 3. Precis det här har jag tänkt på idag, då jag – eftersom jag är hemma p g a mitt knä – drack mitt morgonkaffe framför Gomorron, där en kvinna vid namn Jenny intervjuades. Var och en får naturligtvis göra som den önskar med sin kropp, men jag tycker det är synd när unga kvinnor inte är nöjda med den de är, utan hela tiden jagar något mer och ändå inte är nöjda. Det som också känns lite läskigt är att det är så många som är missnöjda.
  Jag som lite äldre borde kanske snegla åt att renovera mig, men jag har ingen lust och tycker det är viktigare för mig att lära mig vara nöjd med det jag har och den jag är. Jag känner hur präktig jag låter och jag missunnar ingen att hitta något att glädja sig med ibland. Kram

  • Det är bra att vara nöjd med sig själv och jag tror att det kommer mer o mer i takt med mognad och mer säkerhet.

   Att så många unga tjejer inte är nöjda, samtidigt som de är så oerhört vackra….! Och varför nu skönhet ska vara så oerhört viktigt. Inte var det väl riktigt så förr?

   Kram

   • Tror inte det var så mycket av det förr, men visst har kvinnor alltid smycket ut sig. En önskan att få bekräftelse har nog alltid funnits, men jag får en känsla av att vi i modern tid är mer osäkra och därför vill synas med en tanke om att syns jag inte så finns jag inte. Möjligen är det frågan om låg självkänsla. Lite analys så här på fredagsem :). Kram

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: