En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Dinkelpizza med ”man tager vad man haver” 🙂

 

Det har vi varit, dottern och jag. Kändes hälsosamt och mätta och nöjda blev vi, trots att peston som vi hade tänkt ha på pizzan var slut. Innan idag har vi legat på en gräsmatta i lä och pratat om Livet och lyssnat på musik i varsina hörlurar. Trevligt.

Till pizzan tog vi:

2,5 dl dinkelmjöl

1 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

25 gram smör – och så hackade vi ihop allt, innan vi hällde i:

1,4 dl mjölk och fick en pizzaklump, som vi sedan plattade ut på en smord plåt.

Pålägget vi hade var:

Tomatkross

Chilisås

svartpeppar

tonfisk

räkor

squashskivor

majskorn

tomatskivor

massa riven ost som vi toppade med oregano och ruccola.

Skjuts in i ugnen, på 225 grader i ca 8 minuter.

Slurp!

Kommentarer till: "Nyttiga med dinkelpizza" (9)

  1. Tack för det receptet. Jag tror att jag skulle gilla en sån pizza.

  2. lindami73 sa:

    Ser jättegod ut 🙂
    Man kan göra många maträtter lite nyttigare genom att byta ut ingredienser.
    För några år sedan hoppade en del pizzorior på fullkornstrenden men det blev inte långlivat. Nu kan man nästan aldrig välja ett bättre alternativ. Tur man kan baka själv!

    🙂

  3. tant grå sa:

    Låter gott!
    Själv gjorde jag en chevre-paj med aprikoser till kvällmat idag. Gott det också.

    Tjingeling

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: