En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Säker?

Det är man aldrig, egentligen. För man vet ju inte vad som händer i nästa sekund, i alla fall inte exakt eller mer än att gissa det exakta skeendet…

Men att det k a n finnas falska läkemedel på Apoteket, som i vissa fall t o m kan leda till döden – d e t var en magstark morgonläsning! Nu är det inte säkert att det finns något sådant falskt läkemedel i just Sverige, men om t ex en cancermedicin är falsk och helt verkningslös så kan det få katastrofala effekter, dvs ingen effekt alls mot sjukdomen!

Falska piller för bantning och god potens är en kassakälla för de kriminella som handlar med dem. Verkar inte klokt, så hoppas verkligen att kontrollen nu och alltid, är otroligt noggrann..!

Här läste jag: 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/falsk-medicin-riskerar-drabba-apotek

http://www.expressen.se/nyheter/falska-lakemedel-kan-finnas-pa-svenska-apotek/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5116573

Kommentarer till: "Säker?" (6)

 1. Det där lät inget vidare. Har inte läst artikeln i tidningen, men så får det bli. Läkemedelsindustrin är tuff och historierna har ju varit många. Pengar och åter pengar…..

 2. Nej, man vet aldrig vad som väntar runt nästa krök. Positivt eller negativt. Säker kan man aldrig vara. Men inte misströsta heller. När man minst anar det, så…
  Falska piller, en ny födkrok. Ja vad väntar härnäst. Kanske det nya aggressiva fågelinfluensaviruset, där receptet nu finns publicerat av forskarna. Ja, människan är en kul sort.

 3. Det är ju förfärlig läsning! Hoppas verkligen att kontrollen fungerar för oss alla vars hälsa är beroende av läkemedel!

 4. Usch ja!
  Tänk att någon mer än gärna tjänar pengar på att sälja sådant som faktiskt kan ta livet av någon eller iaf förstöra det helt och hållet…
  Blä!

 5. Bra inlägg! Skönt att några börjar få upp ögonen för hela problematiken. Läs gärna mer om de åtgärder som vi i läkemedelsbranschen jobbar med här: http://www.life-time.se/2012/03/23/2d-kodning-minskar-risken-att-patienter-far-falska-lakemedel/

 6. Man måste vara på sin vakt hela tiden. Och tyvärr så ökar importen och de kriminella gör fina affärer. Den typen av kunder som köper ex bantningspiller är är nog oxå ganska lätta kunder. De vill ju så gärna på ett enkelt sätt kunna banta….
  Jag hoppas hålla mig frisk så det enda vi behöver kanske är lite nässpray och Alvedon på Apoteket 🙂

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: