En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Stekt aubergine.

Det är kokerskan på jobbet som ställt upp och lagat skonkost till min dumma mage hela våren. Jag har kunnat fokusera mer på lektionerna när magen har varit betydligt lugnare. IBS är den konstiga diagnos jag har fått, efter att ha undersökts och frågats ut av läkare. Jag vet inte riktigt vad jag tål eller inte tål, men märker av en del livsmedel mer än annars.

Paprika, hårdstekt mat, lök, vitlök, bönor, ärtor och kokt ägg, samt räkor och för mycket lactos är sånt jag garanterat reagerar med magknip på. Inte roligt, för det gör så ont ibland att det blir svårt att fokusera på nåt annat än smärtan. Aubergine verkar gå bra däremot och jag har plötsligt lärt mig att älska den grönsaken.

Skär små skivor av auberginen.

Har på lite salt.

Torkar av saltet efter någon minut.

Steker skivorna i olivolja och har på salt och kanske timjan.

Äter och njuter.

Idag med färskpotatis. Gott!

Kommentarer till: "Jag har lärt mig att älska…" (3)

  1. Husse lider av samma åkomma. Inte helt lätt…

  2. Aubergine är jättegott 🙂
    Testa att grilla med lite olja och örtkryddor…mmmm!!

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: