En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Semester

Vi hör bönesånger typ fem ggr om dygnet. Det börjar ca 04.30 och håller på i mååånga minuter….Sen återkommer det, via hööga högtalare, över hela nejden dygnet runt. Tur jag tog med öronproppar!!

Vi är trötta och varma, men kroppen börjar redan vänja sig vid hettan. Sitter i hotellobbyn nu o här fläktar det behagligt. Om ett par timmar ska vi gå o äta nånstans. Är sugen på någon turkisk fiskrätt, igår åt jag bara tomatsoppa och turkiskt naan-liknande bröd med två dippsåser till. Samt en öl, feze, tror jag den hette. Gott!

Vi såg en liten kille iförd vackra guldkläder med huvudbonad till, som stod i en bil och tittade ut genom takluckan. Framför var en liten lastbil med en farbror som filmade honom och bakom kom flera andra bilar och det tutades enormt. Jag funderade vad det var för något och misstänkte att det kan ha varit en traditionell rit av något slag och när vi sedan frågade en kypare om det, så sade han att det var efter omskärelse av pojkar som det görs så. Firas ordentligt. Det är intressant att lära sig om andras traditioner och kanske skapas det mer förståelse mellan människor om man tar reda på mer om varandra?

Hade en  härlig dag på stranden och tänker på att smörja oss ordentligt, men inte lätt när man svettas bort hälften direkt…

Hoppas ni har det fint i Svedala o att solen skiner. 🙂

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: