En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Mm, en riktigt smaskig och lättbakad bärkaka, som du kan servera till vispad vaniljsås (fluffig!), eller äta precis som den är. 

Bärrutor ca 16 st  Ugn 175 grader.

250 gr smör

3 ägg

5 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

250 g hallon och blåbär (jag hade halvtinade bär) eller enbart något av det.

Garnera ev med florsocker.

  • Smält smöret i en mellanstor kastrull.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg däri.
  • Blanda mjölet med vaniljsockret och bakpulvret och rör även ner det i kastrullen.
  • Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
  • Strö över de tinade bären och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  • Låt svalna, skär i rutor och pudra ev med florsocker. Servera med eller utan vaniljsås eller grädde och njut. 🙂
  • www.bakochdessert.se

Kommentarer till: "Supergod bärkaka" (2)

  1. Det låter gott! Annars är jag mest förtjust i att göra pajer med bär.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: