En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Hårfärgeri

Det ägnade jag mig åt igår och det var inte första gången, eftersom jag regelbundet brukar göra slingor här hemma (med hjälp av dottern). Jag har blivit nöjd varje gång, ända tills igår… 🙄

Förra gången jag färgade håret köpte jag hem L’oreals Sublime mousse 1000 och blev riktigt nöjd, ljusblond. Den här gången fick jag för mig att jag skulle köpa en nyans mörkare, solkysst guldblond 830, eftersom det är höst. När jag satte i moussen i håret såg det helt rött ut och jag blev lätt nervös, men har lärt mig att man inte ska ta ur tidigare än rekommenderat – 30 minuter för just den här färgen. Resultatet blev iallafall tyvärr ganska…hemskt. Som råttfärgat med röda nyanser i och jag blev lätt deprimerad. Det passade inte mig alls och jag såg 10 år äldre och tråkigare ut dessutom. Snyft.

Förstår du chocken jag fick när jag hade färgat klart håret?! Lägg huvudet på sned.. 🙂

Imorse kände jag att jag går iväg till frisören. Vågade inte köpa hem slingor, för tänk om håret skulle bli lila eller gå av, eller något annat hemskt? Dottern hade varit och klippt sig för ett tag sedan på La Roy på Fleminggatan 34 och blivit så fin, så då ringde jag dit och fick komma en timme senare. De som äger salongen har haft den i många år och det var ju skönt att slippa vara i närheten av där jag bor…

En bra frisersalong på Fleminggatan 34

En timme tog det ungefär och ut kom jag nyslingad och fin. Blond, precis som jag vill ha det! Jag hade inte tänkt klippa mig, men den snälle ägaren ville att håret skulle vara riktigt fint och eftersom det var ganska slitet i topparna så gav jag med mig och tackade glatt ja till 100 kr rabatt. De är verkligen så måna om att man ska bli nöjd där! Frågar och undrar och lyssnar så noga. Trevlig personal och nästa gång jag ska iväg och fixa håret blir det helt klart dit jag åker.

Tacksam och glad för mitt hår. 🙂

Kommentarer till: "Hårfärgeri" (4)

 1. lindami73 sa:

  Hua….ja det hände mig för några år sedan. Skulle bleka slingor dom bevis helt orange. Plus att resten av håret blev sotigt svart…..
  Akuttid och många pengar fattigare efteråt….men jag blev fin i håret igen.
  Aldrig mer hemfärgning….;-)

  Ha det gott o njut av ditt fina hår nu 🙂

 2. Glömde: vad fint du har gjort på din blogg!
  Kram

  • madonnan sa:

   Tack! Och känner mig lättad att hårfärgen är som den ska nu 🙂

   Kram

 3. Huh! Det kan inte ha varit roligt att få helt fel färg! Håret är viktigt, även om man som jag inte färgar och slingar. Man vet ju hur man vill ha det. Skönt att det gick att lösa så att du känner dig fin igen!

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: