En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Det sade sjukgymnasten att jag troligen har, efter att ha gjort en massa trix då jag fick böja mig hit eller dit och pröva olika kroppsställningar eller känna vad som gjorde ont eller inte.

Intressant för en som bara har varit hos sjukgymnast för sisådär en 20 år sedan (för nacke och axlar). Idag är ju ryggen mycket bättre efter ”attacken” i helgen, så jag bet ihop och stönade bara vilt när det trycktes på ett par punkter i övre delen av skinkorna. Mina rumpmuskler är spända pga att kompensera för ryggvärken, efter vad jag förstod. Nervtrådar som det sänds onda signaler till, eller nåt… 🙄

Jag fick några övningar tills nästa gång vi ses:

Övningar rygg – disk:

 • Häng i dörr.
 • Häng på armar mot bord. Luta framåt om det inte gör ont….(vilket det gjorde för mig!).
 • Tennisboll mot rumpmuskler, mellan vägg och rumpa och röra sig lite så masseras punkterna som gjorde så ont.
 • Ligg på magen. Händer i vid axlarna och lyft försiktigt huvud.
 • Ligg på sidan med hopknölad kudde under ryggen. Gärna kudde mellan knän också. Bara 10 min åt gången i början. Upp emellan och röra mig.

I vilket fall så var sjukgymnasten jättebra och lyhörd, lugn och förklarade bra. Jag fick lite ischiaskänningar efter att hon hade tryckt på mina ”punkter”, men det börjar släppa nu och i övrigt så känns det aningen bättre. Hoppas att det håller i sig!

Troligen kommer jag att ha ont/besvär till och från i ett eller ett par år, men sedan kan det gå över. Eller så är detta en förvarning om ett kommande diskbråck…”bort, bort!”. När jag blir fri från en massa ont så ska jag träna upp mage och rygg ännu mer, för att förebygga såna här dumma saker.

Känns bra att någon lyssnade och brydde sig om min rygg.  🙂

Kommentarer till: "En irriterad disk…" (3)

 1. Vad bra att du fick lite hjälp! Det är ju jättejobbigt att ha ont i ryggen. Man blir så handikappad. Hoppas du blir bättre nu även om det som sagt var tar sin tid.
  Kram =)

 2. Ja jag kommer i alla fall att hålla varenda tumme jag har för att du slipper diskbråck! Det är inte det roligaste att ha, tro mig! Men starka muskler hjälper ju, så länge som det inte disken har åkt ut för långt. I morgon ska jag ”reta” dom som jag har kvar lite…då är det tvättstugan :).
  Kramas

  • De du har kvar…låter inget vidare! Stackars dig, tur du är så optimistisk!

   Och snart är det ju helg… 🙂

   Kram på re’!

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: