En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Nystart - Gott och nyttigt :)

Strax innan Nyår hittade jag ett bröd som heter Nystart och finns i olika varianter. Det jag köpte ser ut som på bilden, säljs skivat. Mitt bröd ligger i frysen – så då kan jag ta ut en skiva varje morgon och rosta, lägga på lite ost och toppa med tomat och gurka. Gott! 🙂

För mig är det här ingen direkt nystart dock, för jag har ätit väldigt få kolhydrater sedan i oktober och fått en både mycket gladare och plattare mage (har s k IBS), samt tappat en massa kilon. Blev glad när jag plötsligt hittade ett bröd med få kolhydrater! Innan har jag gjort mitt eget bröd eller ätit bara en halv skiva varje morgon, nu tar jag en hel skiva. Gott!

Det är ju bra att det finns vettiga alternativ ute på marknaden, eller hur? I övrigt äter jag lactossnålt och mycket grönt med avocado, aubergine, sallader och så lax, annan fisk, nötter och ägg. Ibland slarvar jag med annan mat, för man lever ju ett liv och det finns inte alltid det man själv eller magen vill ha… Men sötsuget och matsuget har verkligen minskat och det är bara bra! Och blir jag ändå godissugen någon enstaka gång, så tar jag en dubbelnougat, vilket har lågt GI och dessutom är gott (men faktiskt lite för sött för min smak, nu när jag är så ovan med socker).

Imorgon börjar vardagen igen, efter ett par veckors julledigt.

Läs mer om brödet: http://www.carbzone.se/low_carb_brod_nystart.html

Kommentarer till: "En morgon med Nystart – igen" (6)

  1. Jag är inne på samma bana som du..äter knappt något bröd längre och bakar fröknäcke som är helt ok ..eftersom jag jobbar natt så kan min mage bli i olag..så det är bra att avstå mjölet och laktosen har jag märkt.
    tack för brödtipset..det ska jag pröva.

    kram

  2. *Pussar till Dig, min Gulliga Lilla Madonna*

  3. Jag gick på LCHF förut med goda resultat. Då gjorde jag eget bröd men köpte även sådant där bröd som du nu har köpt 🙂 Gott! 🙂

  4. Bra med lite tips på nyttigheter! Visst känns det mesta alldeles för sött när man inte längre äter sötsaker, men ibland prövar ändå?!

  5. Jag har svårt att avstå från vanligt bröd men det är väl bra att det finns alternativ. Fisk äter jag också mycket av. Mest lax. Tänk att lax är vardagsmat,nu och torsk finmat. Tvärtom om mot hur det var förut.

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: