En kvinna i huvudstaden och Livet :)

De har försvunnit nu. Helt solklart, så bra. Jag vet när jag ska ta något, men när det sagda är så fel och onyanserat, ogrundat, så gör jag inte det och då tappar jag lusten helt. 

Toaster

Och igår…jag kunde ha dött, det kunde jag… Eller så hade jag fått en kraftig stöt som antagligen hade nockat mig ett tag. Spännande att fundera över vad som kunde ha hänt. 🙄 MEN – jag hade tur, en tur med 2-3 cm:s marginal och det tackar jag för!! Grejen var den att jag hade stoppat i en ”Nystartsskiva” i brödrosten Nystart - Gott och nyttigt :)och sen sprang jag iväg och sminkade på lite mer mascara på fransarna. När jag sen kom tillbaka skulle jag trycka ner brödskivan en stund till, för den är inställd på tvåan bara och det var då, när fingret närmade sig brödrostknappen, som det ett par cm ifrån sa ”Poff”!!!  och allt slocknade.

Jag hoppade minst en meter, tror jag och drog sen ur kontakten på brödrosten. Såg till min förvåning att en pyttebit av sladden, högst en halv dm, hade blivit lite rostad…alltså åkt in i brödrosten 😳 . Kontakten sitter en bit uppe på väggen och det är ju tydligen inte så bra, har jag nu lärt mig!

Endast tre rum här hemma hade elektricitet under gårdagen. Trots att jag drog upp den ”spak” som åkt ner i proppskåpet som sitter i hallen, så var det väldigt mörkt här hemma.. Internet var utslaget, eftersom vardagsrummet med router var strömlöst. Frysen var död, men när jag prövade att sätta på en platta på spisen sattes frysen på, samtidigt som plattan bara blev ljum. Läskigt, jag började fantisera om dödande elchocker, så jag stängde snabbt av plattan igen.

Vi fick inte tag på grannen som kunde gå ner till en annan byggnad med något slags skåp att titta i och jag hann inbilla mig allt möjligt om utslaget elsystem och svindyra kostnader, innan kvällen kom och grannen slog på någon knapp i ett huvudströmskåp. Och allt funkar igen!

Jag älskar elektricitet! Otroligt vad man blir negativt påverkad utan… Nu ska jag gå och köpa en ny brödrost! 🙂

Men att sladden hade rostats sade jag inte till grannen, bara att brödrosten hade exploderat, för det hade den ju. 😎

Kommentarer till: "De där tankarna i mitt huvud…" (5)

  1. Men huj, så otäckt med brödrosten! Det går snabbt sånt där, men tur att det finns säkringar som går när det blir nåt fel i systemet. Man får sig en tankeställare!
    Kram

  2. Grattis till att ha undkommit med blotta förskräckelsen! Jag känner djupt med dig i den här situationen. Du kan säkert förstå när det började brinna i vår tidigare brödrost för några år
    sedan. Det var så jag lärde mig (skratt) att man skall tömma brödsmulorna ur rosten då och då. Än en gång, det var skönt att det gick så bra, trots allt. 🙂

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: