En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Eller i allafall i skolan. Jag fick nämligen ett meddelande nyss från nya skolan att min dotter har ogiltig frånvaro från en lektion idag. Messade henne aningen oroligt och undrade vart hon hade tagit vägen. Det visade sig att hon hade kommit försent 5 minuter imorse och då går ett sådant meddelande ut.

apple

Både hon och jag blev lite sura, för nu står det ju 5 minuters ogiltig frånvaro i hennes sida på skolwebben… Men det är bara att bita i det sura äpplet och ändra morgontiderna en aning till här hemma. 5 minuter kan tyckas lite, men som lärare vet man hur lektionen oftast störs av elever som kommer indroppande.

Tuffa tider. 🙂

Kommentarer till: "Ordning och reda på torpet…" (2)

  1. Det låter som ett vettigt system att man snabbt får reda på när ens barn är borta från lektioner, men måste vara frustrerande för en förälder med ett barn som är obotlig tidsoptimist eller bara drömmer sig bort och glömmer tiden. Självklart ska man komma i tid, det är nonchalant mot andra att inte göra det, så det ger ju föräldrar och barn en möjlighet att hitta lösningar.

    • Fast fick iofs meddelandet ett par timmar efter att hon börjat, antagligen när läraren hade tid att sätta sig vid datorn och registrera in det. Det är svårt att ha lektion, t ex läsa högt eller informera om en massa viktigt när elever kommer indroppande efterhand, irriterande för alla i klassrummet, så jag håller med dig helt.

      Hon letade efter sina nycklar i 10 minuter imorse, därav den sena ankomsten. Försöker få henne att lägga fram allt på kvällen, så slipper hon sånt… 🙂

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: