En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Vilket jag har försökt vara i olika perioder och borde dra in på nu, eftersom min mage mår s å mycket bättre utan. Men – när man inte äter kolhydrater utsöndras något ämne, eller man hamnar i ketos, vilket kan göra att andedräkten blir mindre rolig.

Vissa påstår enligt SvD att det luktar kattpiss…vilket jag själv inte tror på, men det är kanske olika för olika människor? Har man magproblem så kan det ju också sätta sig i andedräkten. Frågan är vilket som är bäst. 🙂

http://www.metro.se/halsa/darfor-luktar-du-kattkiss-av-lchf/EVHmik!mXGsLingbLC4o/

 

Kommentarer till: "Utan kolhydrater…?" (8)

 1. Du vet säkert – precis som jag – att man kan visst äta kolhydrater, det är bara frågan om att äta måttligt. T.ex. att ta en potatis mindre, att ta en brödskiva mindre etc. jämfört med vad ”ögat” vill ha. Lagom (detta typiska svenska ord) är bäst 😀

  • Du har rätt. Förstås. 🙂
   Och om man vill tappa lite vikt fort, så kan man utesluta de flesta kolhydraterna i början, för att sedan äta fler som du skriver – som jag gjorde en gång.

 2. Samma här…mår mycket bättre utan en massa kolhydrater.
  Acetondoften är som sagt övergående och värst i början 🙂

 3. Fast det ska tydligen vara övergående och kanske är det lite motståndarna som vill sprida hur hemskt ketos luktar? Som jag förstått det är det bara vid väldigt strikt LCHF som detta tillstånd inträffar. Jag själv mår inte heller bra av kolhydrater, eller snarare, jag mår väldigt dåligt av dem. Och det visste jag om att jag gjorde långt innan LCHF uppfanns.

  • Jag har nog själv varit i s k ketos ett par ggr, men bara märkt av lite trötthet ett par dagar. Kan vara som du säger.

 4. Om man ”bara” drar ner på kolhydrateriet funkar det tror jag…

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: