En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Bild

Att inte försöka förlåta. Förlåtelse är förresten stort och också en Livets insikt, en förståelse att något påverkar så att någon faller en aning, tillfälligt. Att det inte är en bild av verkligheten.  Inte alla som når upp till det. Oj, många tankar som kommer här ikväll och så ramlar jag på en artikel som är jätteintressant (dottern sover och mannen jobbar sent, så har mycket tid by myself):

Artikeln handlar om hur du blir lycklig -herregud, det vi strävar efter hela tiden. Hur svårt är inte det? Och är vi själva lyckliga, så nog sjutton finns det någon i ens närhet som inte är det och gör att vi blir olyckliga för det. Vad är det som är fel i samhället?

Erik Fernholm heter en man som arbetar med lyckoforskning och det är intressant att ta det av det han har kommit fram till:

” Enligt Erik Fernholm är det i dag alldeles för mycket fokus på individen, självförverkligande och konsumerande, i stället för på gemenskap, tillit, djupa relationer och meningsfullhet.”

Jag tror det ligger en hel del i det här tänkandet. Så mycket yta och duktighet som premieras nuförtiden, den som gapar högst, är supersmal och gärna jättesmart och har god status (Läs:pengar och dyra prylar) och visar det för sin omgivning. Du behöver jättemånga vänner som klickar gilla på dig på nätet, eller kommenterar dina inlägg på olika forum. Mobilen blinkar hela tiden av inkommande sms och samtal och mitt i allt ska det väljas och fokuseras på karriärer och kläder och prylar som gäller… Vilken stress många lever i!

Visserligen kanske jag överdramatiserar, men jag tror ändå att det här är huvudingredienserna i mångas liv numera. Läs Erik Fernholm om hur man blir lycklig. En sak som jag tror på är att le ofta och mycket, att vara vänlig – för du lurar din hjärna om du ler och skrattar för då mår du bättre och dessutom påverkar du kanske din omgivning positivt. Bara det. 🙂

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-blir-du-lycklig-och-sa-blir-du-det-inte_8668996.svd?sidan=1

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: