En kvinna i huvudstaden och Livet :)

De har verkligen mycket att lära många andra. Jag har aldrig mött så många som verkar ha gått någon charmkurs, småpratar och frågar hur man mår, hur dagen har varit, samtidigt som de berättar om sin egen dag. Jättetrevligt, tycker jag. Det känns inte ens ytligt, utan bara som vänliga, mysiga människor. 

Idag var jag på Guldfynd vid Åhléns City och där fanns två expediter. Den ena var rent oförskämd mot en äldre utländsk turistande herre, som frågade något om en klocka han hade köpt. Sen skulle han tydligen ha flera klockor och få paket till dem, varpå expediten hade något snörpigt att säga om det. Jag hade god lust att hoppa över disken och säga till henne att vara trevlig mot sin kund. Grrr! När jag, som stod bredvid, fick handla av den andra expediten, en ung tjej, så blev jag jätterart bemött. Så ska det ju vara för alla! Tyvärr är det inte alltid så och visst har man varit med om tillfällen med sura bemötanden. Så trist.

Och på Gina Tricot vid Sergels Torg/Sveavägen, så hade två expediter så fullt upp med att klaga på chefen och sina arbetsuppgifter, så att jag och en till inte kom fram och kunde titta där vi ville. Eller fråga om rätt storlek. Jag suckade och gav upp, gick därifrån.

Nä, jag är nog kvar i England i mitt hjärta, för tillfället. Allt var mycket enklare där, kändes det som. Och vilken härlig atmosfär mellan människorna.

Kommentarer till: "Engelska expediter" (8)

 1. Undras om har med storstadsmiljön att göra? Här i Uddevalla har vi bara mött expediter och personal, som är föredömliga i sitt sätt. Nåja, i varje fall är de så mot oss. Kanske ser de hur gamla vi är och vill vara snälla mot oss innan vi ”lämnar in” så att säga, hehe.
  När vi bytte hjul till vinterdäck häromdagen, för en kostnad av 330 kronor, så blev vi så väl omhändertagna av servicekillen att det kändes som att vi höll på att köpa en dyr bil av honom. Han var så vänlig och tillmötesgående att vi var helt perplexa. Ditt åker vi förstås även i fortsättningen. Trots att vi avskyr IKEA så har vi vid det senaste besöket blivit omhändertagna som vore vi VIP-kunder. Så vi har väl tur, antar jag.

  • Det är gott att höra, blir glad över sådana fina människor! Vilket den äldre herren på Guldfynd igår också borde ha fått möta… 🙂

   Fast jag tror att de flesta ä r jättetrevliga och serviceminded, det är bara de som inte är det som förstör. Som i allt annat omkring oss…

   Trevlig helg!

 2. Nog är det märkligt när servicepersonal inte vet hur de ska bete sig i sitt yrke!

 3. Ja det är väl konstigt att mann kan stöta på sura expediter. Det är ju kunderna som betalar butikspersonalens lön.

  • Precis! Och vanlig vänlighet kan ju inte vara så svår för alla. Sedan FINNS det jättemånga trevliga och rara expediter i Sverige också, förstås! Men några borde kanske fundera på att höja mungiporna en aning 🙂

 4. Det är så trist med människor som inte kan uppföra sig gentemot ex kunder, patienter mm.
  Jag har så svårt att tiga….. sa till ett biträde en gång på en bensin mack att gå en charmkurs för med all säkerhet kommer omsättningen att öka om ni lär er att vara trevliga mot oss kunder….:)

  Hoppas att du har en bra lördag!
  Här regnar det idag.

  Kram!

  • Hehe, det var bra sagt! Själv brukar jag bli övertrevlig och tacka så jättemycket och önska god helg, eller nåt. Som en förebild, typ. Undrar om någon har förstått den lilla vinken? 😉

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: