En kvinna i huvudstaden och Livet :)

1000gladaMen jag läste om en bra sida på nätet som jag måste tipsa om och som säkert de flesta har någon slags nytta av, antingen själva eller som vän eller anhörig. 

1000glada.se har artiklar om olika psykiska åkommor, som panikångest, social fobi, depression och annat. Det är flera kändisar som berättar om vad de varit eller är med om och där finns tips på appar och böcker som kan hjälpa i vardagen.

Det är otroligt vanligt att någon gång i Livet drabbas av psykisk ohälsa och det är absolut inget att skämmas över. Ändå tycker jag att folk ofta inte pratar om det lika öppet som om man t ex har brutit armen. Själv är jag inte deprimerad alls, men har av doktorn fått rådet att ta det så lugnt som möjligt, då jag bl a har ont här och var och sover som en kratta. Att ta sin kropps signaler på allvar, tror jag är viktigt. Något de flesta av oss glömmer bort ibland…

Så själv myser jag så ofta det bara går.

 

Kommentarer till: "Inte för att jag är deprimerad" (8)

 1. Mycket bra skrivet och tack för tipset.
  Själv har jag haft flera ‘downperioder’ i mitt liv. Men mest av yttre orsaker och en känsla av att vara fångad i situationer jag inte själv trott jag kan påverka. Men till slut har jag ändå kommit loss. Annars hade jag varit död idag.

  Kram
  Kao

 2. Grymt bra tips!

 3. Jag hade en svår depression för nu kanske 10 år sen. Jag hade inte alls svårt att prata om det, däremot folk hade svårt att godkänna mitt tillstånd (inklusive min mor och närmaste vän) och fick höra att ” men gör nåt roligt” . Och de inte ville förstå att just det som inte längre fanns. Det roliga.
  Men när jag gick på silversmide och berättade att jag har depression blev först ganska så tyst. Sen efter en liten stund sa vår kursledare att hon äter också piller mot depression. Sen ytterligare 3 öppnade sig. Vi var 12 på kursen.
  Men att jag har eget har nog ändå hjälpt eller kanske tom räddat mig. För jag kunde inte sjukskriva mig för då hade jag inte klarat mig ekonomiskt. Men helgerna gick i en töcknen.

  • Tack för att du berättar. Måste vara enormt energikrävande att må så dåligt. Tycker att det var modigt och bra att du sa som det var på kursen, vilket säkert hjälpte de övriga att prata om det. Ö h t tror jag att det bästa är att prata om saker, istället för att hålla det inom sig, så att det bara lagras mer och mer. Bra att du kom ur din depression!!

   • Jag har turen att jag harvett jobb där jag kan berätta om mina bekymmer. Kunderna kommer och går och ingen behöver höra det alltför många gånger samma sak. Medan vänner och närstående kan bli till slut utmattade av att höra saker om och om igen.
    Jag tror att det är därför folk håller inom sig i såna situationer.
    För det är viktigt att få ur sig.

    • Bra med ett sånt jobb, då fick du säkert olika råd eller gensvar också.
     Så kan det säkert vara, tråkigt ändå.

     Jag tror inte att man ska hålla saker inom sig för mycket, men ofta är det nog så ändå…

     Kram o ha en fin dag!

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: