En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Carin Gerhardsen

Bild

Henne läser jag en fantastiskt gripande bok av, ”Mamma, pappa, barn” och igår när jag spelade Quizkampen dök en fråga upp om vem som har skrivit ”Hammarbyserien” – boken låg precis bredvid mig, så det var bara att kika på författarinnans namn och klicka i rätt svar. Jag vann för övrigt den matchen och fick några pluspoäng.  

Redan när jag började läsa boken, så grep de första sidorna tag i mig och det blev sträckläsning framför TVn hela kvällen igår. Har ungefär halva boken kvar, så idag blir en spännande dag. Ett mord på en Viking Line-färja, en liten flicka som i flera dagar är alldeles själv hemma, efter att mamma och lillebror har försvunnit, otäcka mord och Stockholmsmiljöer. Det är mycket som är välbekant, för mig som Stockholmsboende (förutom morden och andra otäcka inslag!).

Carin Gerhardsen bor numera på Östermalm, men är utbildad matematiker och har varit bosatt i London. Född 1962 och på Wikipedia hittar jag vilka böcker hon hittills har skrivit:

Bibliografi

  • På flykt undan tiden, 1992,
  • Pepparkakshuset, 2008,  (inläsare på talbok: Rachel Molin)
  • Mamma, pappa, barn, 2009,  (inläsare på talbok: Katarina Ewerlöf)
  • Vyssan lull, 2010  (inläsare på talbok: Katarina Ewerlöf)
  • Helgonet, 2011 (inläsare på talbok: Katarina Ewerlöf)
  • Gideons ring, 2012
  • Hennes iskalla ögon, 2013

Pepparkakshuset och Vyssan lull ingår i den s k Hammarbyserien, så de lär jag helt klart läsa också. Eller troligen alla böcker hon har skrivit, för det är så jag brukar göra när en författares böcker griper tag i mig (precis som alla i bokslukaråldern gör!). 😉

http://sv.wikipedia.org/wiki/Carin_Gerhardsen 

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: