En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Annika Prytz Åberg

Annika Prytz Åberg

Eller före? Flera liv, rentutav?

Om det pratade vi, Annika Prytz Åberg och jag, när vi råkade mötas under ett par intensiva och roliga timmar. Hon är en mycket intressant människa, så kommunikativ och kunnig inom många områden. Det märktes direkt. Jag blev fascinerad av att lyssna på henne och jag hoppas att vi möts igen!

Hon frågade om jag tror på flera liv och jag svarade att jag vet inte, men jag stänger inte dörren till det – kanske finns det, eller så finns det inte. Jag har läst en del, bl a Själarnas resa av Michael Newton, sedan en annan mycket intressant bok på engelska, som jag tyvärr inte minns namnet på (men jag hade den nedladdad på min andra dator…). Jag har hört andra prata om nära döden-upplevelser, min egen mamma t ex (när hon födde mig…) och allt tyder på att det faktiskt finns något mer än detta. Något annat. I vilken dimension det nu är?

Själv tycker jag att det är ologiskt att vi här på Jorden bara finns utan något syfte. Det kan ju inte bara finnas VI heller, mitt i ett otroligt stort Universum!

Annika Prytz Åberg är iallafall en intressant kvinna, som formligen älskar Italien och då främst Neapel. Tidigare jobbade hon som lärare, men sedan tog hon resolut tag i författardrömmarna och skrev en bok om Italien, där hon varit många gånger sedan hon som 17-åring först kom dit. Nu är hon uppe i tre böcker, tror jag och de verkar späckade med intressant fakta blandat med betraktelser och tankar. Det är härligt att höra en människa berätta om hur hon lever sitt liv som hon vill, att det är hon som styr. Det kändes som att lyssna till en mentor! Jag borde faktiskt styra mitt liv lite mer! Även om jag är ganska nöjd, så känns det ibland som om jag själv inte riktigt får plats i mitt eget liv…det jag vill. Hm. Är det inte så för många? Jag gillar mitt jobb, men det tar så otroligt mycket energi och kraft, nästan så att det äter upp mig emellanåt. Jag skulle kunna tänka mig att göra något annat, något mindre stressande och som är mer JAG.

Annika bor på Gotland och är en konstnärlig kvinna. Att hon är 69 år förbluffade mig! Hon skulle lika gärna kunna vara 55 och jag kände mig lite gammal ett tag, i hennes närvaro, eftersom jag inte har så mycket energi. Fast det k a n bero på att jag precis därefter fick feber och hosta. 🙂

Tack för att jag fick möta dig, Annika. Jag ser fram emot att läsa din nästa bok.

Tror du som läste att det finns flera liv, eller ej?

http://www.carlssonbokforlag.se/archives/tag/annika-prytz-aberg

http://www.bokus.com/bok/9789173310420/neapel-och-campania-historia-manniskor-och-kultur-i-vesuvius-skugga/

http://www.bokus.com/bok/9789173314497/il-cilento-ett-annat-och-gronare-italien/

Kan tillägga att jag har sökt efter att kunna skicka ett litet mail, bara för att berätta att jag har skrivit om vårt roliga möte. Om du ser detta, Annika, så får du gärna maila en rad till mig på madonnan-@hotmail.com

Kommentarer till: "Finns det ett liv efter detta?" (13)

 1. Jaa,det är jag övertygad om!
  Jag har varit med om så mycket,som inte kan
  förklaras på annat sätt.
  Jag tror att när vi dör,så möts vi av änglar och senare
  möter vi vår egen guide,som visar oss vad vi gjort i
  vårt liv. Vare sig det är dåligt eller bra.
  Sen har vi ett val om vi vill återfödas till jorden igen,för
  att göra om och göra rätt och lära oss ännu mer.
  Så tror jag,lite förenklat 😉

  Kraam/Pluppis

 2. Jag tror på ett evig liv efter detta. Inte återfödelse. För vad skulle det vara för mening med det om vi ändå inte kommer ihåg våra förra liv?

  Så här tänker jag: När vi dör så dör vi verkligen. De döda är döda för oss. Men den som går ur tiden och går in i evigheten möter ett nu utan början och slut. Alltså sker domen där. När vi dör står vi inför Gud, uppståndna ur vår död. Men domen är inget att vara rädd för, den drabbade Jesus och vi blir frikända. Om vi vill och om vårt hjärta sagt ja.
  Men när denna världs sista dag kommer vet vi inte.

  • Hej kyrksyster,

   Oj, vad spännande att läsa hur du tänker!

   Kommer vi få en dom? Så har jag inte tänkt, fast i och för sig…så hur det blir sen kanske beror på hur vi har levt och agerat? Att gå in i evigheten, utan ett början eller slut, låter iallafall fint, vackert. Så vill jag tro. Att vi fortsätter, fast på ett annat sätt…

   • Jag tror på kroppens uppståndelse, inte ett svävande andeliv. Men den uppståndna kroppen är en ”härlighetskropp” som inte dör.
    Nej, jag tror inte vi kommer till himmelen för att vi varit snälla. Vi kommer dit därför att Gud blev människa och försonade oss med sig själv. Ska man komma till himmelen på egna meriter så får man inte ha några fel och brister. Så vem fixar det?
    Det eviga livet är bara nåd.
    Att man sen ändå gör sitt bästa för att vara en god människa är i så fall snarast en följd av att man är förlåten och upprättad.

 3. Självklart fortsätter vårt medvetande att existera även efter den fysiska kroppens död!
  Det finns inget som säger att det här fenomenet skulle vara något som endast människor erfar. Tvärtom finns det mycket som tyder på att ALLA livsformer ingår i en evig evolution.
  Dessutom är det ganska självklart att om man TROR SIG VARA ett djur, så kommer man också att bete sig som ett sådant, d v s pinka in revir, slåss om ägodelar etc, etc…
  Själv gillar jag synsättet som speglas i uttrycket ”We are spirits having a human experience”.
  😄

  • En evig evolution låter intressant. Undrar hur, det verkar som att du tänker något liknande kyrksyster, alltså inte i en fysisk kropp utan i något annat slags tillstånd? En själ som svävar omkring någonstans? Men visst är vi djur, lite grann.
   Det uttrycket var tankeväckande; nu fick jag något att fundera mer på. 🙂

 4. Tyvärr måste jag svara nej på din fråga. Även om jag beundrar din logik så talar verkligheten för att vi bara är lika mycket djur, som de varelser, som vi kallar för djur. Skillnaden är bara vilka ”resurser”, som utvecklingen har givit oss. När ett djur – vilket som helst – är dött så finns det inte någon fortsättning. Varför skulle ett av däggdjuren, människan, ha större ”rättighet” än andra däggdjur, att få leva en extra gång? Om det är fråga om begreppet själ, så har jag ännu svårare att tro att det vi kallar för själ, skulle leva ett eget ”liv” och liksom ett mail på internet flyga vidare till en annan tillvaro? Nej, min s.k. logik ser inte någon möjlighet för något liv efter detta. Om man nu skulle skämta litet om detta allvarliga – skulle då även de, som vi benämner för ”onda” också leva ett nytt liv? Skulle dessa då bli annorlunda i sitt nya liv? Det var mycket intressant att läsa det du återgav och skrev. Tack!

  • Tack för ditt svar! Intressant att läsa det också!

   Jodå, de onda kan ju leva om sitt liv i någon annan form, så att de lär sig livsläxan att vara bra? Hm. Ja, jag tror att det är själen som isåfall lever vidare någon annanstans…isåfall. Hehe, spännande! 🙂

 5. Hon verkar vara en intressant person. Vare sej det finns ett liv efter detta eller ej. Det verkar inte vara så många personer längre som intresserar sej för filosofi.

  Ciao’
  Kao

  • Ja, hon var både spännande och otroligt kommunikativ och intelligent. Det var ett givande möte.

   Ciao,

   Och God fortsättning!

 6. Tryckte på fel knapp. Tilltalar mig inte alls – skulle jag avsluta meningen med.

 7. Kanske tog hon din energi för att hålla sig ung och energisk?

  Nej Jag tror inte på liv efter döden även om jag har haft egna erfarenheter. Jag tror att min hjärna spelade en spratt med mig.
  Det känns jobbigt att leva livet om och om igen också.
  Sen har vi en förmåga att alltid tänka på dem som är snälla och önskvärda, och ingen pratar om att elaka mördare, perversa våldtäktsmän, krigsförbrytare m.m har då samma rätt till ett nytt liv.
  Till

  • Det finns mycket att fundera på och kanske finns det andra vägar som de onda får gå isåfall? Hehe, nej jag har ingen aning, men ett intressant samtalsämne är det! 🙂

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: