Skriver recept till den som vill fylla på julgodiset senare i julhelgen. Det är otroligt gott och går snabbt och lätt att tillaga.
3 äggvitor
1 kryddmått salt
Knappt 5 dl socker
1 dl sirap
1 dl vatten
Ev lite hackad sötmandel (eller hackade hasselnötter) att strö ovanpå.
Blanda sirap, socker, salt och vatten i en kastrull och låt koka tills du får en sockerlag, som blir stel och seg om du droppar lite i ett glas med vatten.
Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Fortsätt att vispa medan du häller i lite i taget av sockerlagen. Vispa sedan ett par minuter tills lagen tjocknar.
Lägg fudgen lite i taget på oljat bakplåtspapper i långa rullar. Jag brukar använda slickepotten och papperet att forma längderna med. Strö ev på det hackade (urgott med mandel på!) och rulla ihop i bakpapperet. Lägg i frysen eller kylen och skär sedan lämpliga bitar att servera. Lycka till och GOD Jul! 🎅🏻🎄✨🎅🏻
Kommentarer till: "Marängfudge " (1)
God Jul, Madonnan!