En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Har gjort en till sida här, som du hittar högst upp om du klickar på ”Recept”. Jag kommer att fylla på den med jämna mellanrum (är mitt mål iallafall). Än så länge ser den ut så här:

Supergod bärkaka

Mm, en riktigt smaskig och lättbakad bärkaka, som du kan servera till vispad vaniljsås (fluffig!), eller äta precis som den är. 

Bärrutor ca 16 st  Ugn 175 grader.

250 gr smör

3 ägg

5 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

250 g hallon och blåbär (jag hade halvtinade bär) eller enbart något av det.

Garnera ev med florsocker.

  • Smält smöret i en mellanstor kastrull.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg däri.
  • Blanda mjölet med vaniljsockret och bakpulvret och rör även ner det i kastrullen.
  • Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.
  • Strö över de tinade bären och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  • Låt svalna, skär i rutor och pudra ev med florsocker. Servera med eller utan vaniljsås eller grädde och njut. 🙂
  • www.bakochdessert.se

 

Fina kollegan Annas GI-kaka:   
Ugn 200 grader i ca 12 minuter

125 g margarin/smör

1/2 dl strösocker

Rör ihop det och ha sedan i:

3 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Rör ihop allt/tryck ihop allt till en ”deg”.

Lägg upp smeten på bakplåtspapper, tryck ut en kaka ca 30 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen.

Låt svalna. Lägg på vispad grädde direkt på kakan och bär ovanpå, eller skär av en bit och lägg på vispad grädde och bär på den. Går även att ätas utan ”topping”.

 

Kommentarer till: "Recept så här i årets slut" (1)

  1. macilane sa:

    Varje gång vi äter laxpasta med strimlad kallrökt lax tänker jag på dig. Det receptet fick jag av just dig för – tror jag – ett år sedan. Jag älskar den här rätten även för att jag kan och får laga till den själv, hehe.

Lämna ett svar till macilane Avbryt svar

Etikettmoln