En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Pratade just med dottern som också jobbar som lärare och vi berättade olika historier för varandra, historier baserade på att ha väldigt mycket att göra samtidigt och på hur det ibland kan bli… 🙂

CIMG3254

Jag behöver lite grekisk sommar 🙂 Detta foto från Lesbos.

 

Hon hade letat efter jobbnycklarna i tio minuter, samtidigt som hon jobbade och hade hand om barn. Sedan upptäckte hon dem till sist i sin bakficka. Jag skrattade lite när hon berättade det och kom på att jag själv vimsade runt efter min mobil, samtidigt som jag pratade i och höll den mot örat häromdagen… Och det där med bakfickan har jag förresten varit med om många gånger! 😀 Säger då det, som det kan bli.

Idag fick jag påringning av syster som fått samtal från mammas mobil – av en okänd, mycket trevlig och vettig man. Han hade träffat mamma på gatan på Söder och hon visste inte var hon var eller vart hon skulle för att komma hem 😦   Hon var trött och lite förvirrad efter att ha varit ute i flera timmar. En sådan underbar fantastisk människa som han var så följde han henne till porten, ringde syrran ett par gånger till för att hitta rätt och det hela tog nog över en halvtimme. Allt detta för att mammas demens förvärrats när hennes man är på sjukhus tillfälligt. Nu har hon fått i sig mat, vilket hon inte fått sedan imorse och även vatten och så ska hon få extra tillsyn innan natten. För tillfället är allt bra. Phew.

Sommaren känns fortfarande lite avlägsen. Iskallt och blåsigt idag, men jag vet att det snart blir sommar och ledigt! Kommer att sakna min fina klass som ska upp i mellanstadiet, men Livet går så fort, så fort och ständigt händer det nya saker så att man själv inte alltid hinner med mer än att…vara. ❤

Ha en fin kväll. Ta hand om dig.

 

Kommentarer till: "Är det ruschigt eller ruschigt?" (5)

 1. Det här pratade min mor om många gånger innan hon blev dement. Hon själv anade nog att något var på väg. Hon hade en skräck för att hon skulle ”rymma” från det boende som hon tänkte att hon skulle hamna på. Så förvirrande det måste vara att inte veta vara man är och inte hitta hem. Underbart att det finns medmänniskor som tar sig tid att hjälpa en som är i nöd.

  Kan tro att terminsslut är mer än stressiga. Men nu hägrar väl lovet snart! Då får hjärnan återhämta sig. Detsamma, Madonnan!
  Kram

  • Ja, det är mycket oro och vi försöker lugna så gott det går…
   En dag som idag känns underbar att vila hjärnan på – 30 grader och sol! 😀

   Ha en fin söndag,

   Kram

 2. Vi kan nog alla vara lite förvirrade emellanåt. Min dotter åkte iväg mot jobbet, körde på och tänkte att hon hade ovanligt gott om tid på sig. Då hörde hon ett ljud från baksätet och vände blicken bakåt. Där satt hennes barn som hon glömt att lämna av vid skolan och förskolan. Bara att vända om. =))))

  Hoppas det ordnar sig med din mamma. Jag vet vad jobbigt det är att oroa sig för en dement förälder. Kram

  • Jisses, vilken stress vi omger oss med…alla göranden och måsten. Hoppas din dotter hann med ändå i tid.

   Det är något varje dag…samtal från okända eller hemtjänst, sjukhus, etc :O Kram på dig!

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: