En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Att den ganska extrema tröttheten, heshet, kanske ett par svimningar, alla hårstrån jag tappar så att jag numera har bytt ut svarta koftor till gråa, dimmigheten inuti, ofokus och tröghet på eftermiddagar, hjärtklappning, ont i huvudet, benen, etc etc – att det beror på en underfunktion i sköldkörteln. Har ju misstänkt det, eftersom både mamma och syster har samma, men vid test för 1,5 år sedan var prov ok. Däremot inte nu, mitt TSH (?) är förhöjt och Levaxin tablett nummer ett har intagits innan frukost.

Hoppas på att bli superpigg, få ett mycket tjockare hårsvall och gå ner några kilon jag lagt på mig. Röra mig snabbt och energiskt. Bli mig🤶

Undrar hur vanligt det är med sånt? Har ju märkt att många andra orkar vara betydligt mer aktiva efter en jobbdag, själv har det känts som att jag bara släpat mig hem…🧚🏻‍♀️ Vilat. Kollat TV och försökt sova. Nu tänker jag bli världens piggaste. Hoppas🤗👍Tar gärna emot kommentarer från andra som har hypotyreos, för undringarna är många.

Över till annat. Livet: Idag är det en minut mer ljus än igår! Vetskapen är underbar. Dessutom är det första jullovslediga dagen och när jag satte på TVn visar det sig att de har julfilmer på morgonen! Kollar på trean, Christmas in Conway och dricker mitt morgonthe. Åt laxmacka till frukost, riktigt gott. Är så glad över allt det fina som finns. Tycker om omtänksamma människor och har en sån fin dotter här hemma – lilla, numera snart vuxna, V. ❤️❣️🤶😘

Kommentarer till: "Att få veta om hypotyreoso" (8)

 1. Det är alltid blandade känslor när de väl hittar vad som är fel. Men skönt när medicinerna hjälper problemen. Under det här året har jag förvisso blivit av med ”anfallen”/känningarna men innan det ställts in rätt dos har det gjort att jag känt mig riktigt sjuk och bävat för att få känna så här resten av livet. Peppar peppar, efter doshöjningen har det känt bättre igen och man börjar känna igen sig själv. Väntar otåligt på att få börja köra bil igen så kan man känna att livet återvänt till någorlunda normalt läge.

  Hoppas verkligen att du får ordning på kroppen nu. Sköldkörteln är som den är, oavsett om den över- eller underproducerar. Min var slö sa kineslologen jag gick hos. Vitte tusan vad hon gjorde men jag mådde i alla fall bättre. Tyvärr har hon slutat jobba. Sköt om dig! Kram

 2. Även låga järnvärden kan orsaka extrem trötthet. När mina depåer var tömda så släpade mig bara och så fort jag kom åt vilade eller sov jag. I flera läkare har missat det under 5 års tid. Man rar till pannan och undrar varför reagerar de inte när det ändå tas ju prov på det. Fick se det när den sista läkaren sen skrev ut de tidigare resultaten. Jag fick kopia på den sen. Och under flera år visade den också förhöjda värden för nån typ sv infektion i kroppen. Men det viftades också bort. Det gör inte att man har så stor förtroende för deras kunskaper.
  Jag har problem med köldkörteln med, sen barnsben. Då sa min läkare att så fort är jag sjuk i framtiden ska jag alltid nämna det till behandlande läkare.
  Hoppas att du blir nu bra snabbt.

  • Hur läkare kan missa det? Väldigt illa. Hoppas nu att du fått bra hjälp så att du mår bra. Julkram🤶

   • Tack! Det är ju ofattbart. Men nu har jag alltid järntabletter 100 mg hemma, och boostar när jag börjar känna av. Att de missade det gjorde att jag gick också in i en depression som tog ett år sen att komma ur.
    Jag hoppas också att du kommer upp och mår bättre snart. 🦋🦋🦋
    Stärkande julkramar tillbaka.
    God Jul! 🎄

 3. Det är knepigt med sköldkörteln och proverna, många kämpar med detta. Man kan ligga inom referensvärdena och ändå känna av symptomen. Bra att du har fått påbörja medicinering, hoppas att du snart blir piggare. För mig tog det många år innan jag fick rätt dos. Yngre läkare talade om för mig att mina värden måste ner ytterligare, men min husläkare var inte pigg på det. Nu har tydligen referensvärdet sänkts.

  • Oj, så lång tid?! Hu. Bra att det rättat till sig äntligen👍🤶

   • Jag tog saken i egna händer och höjde dosen själv. Men sen får man också följa värdena, Levaxindosen kan behöva höjas undan för undan. Eller minskas om man till exempel minskar mycket i vikt.

    • Har läst en del nu på nätet och det verkar fungera helt individuellt…Tack för goda råd och info👍🤶

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: