En kvinna i huvudstaden och Livet :)

December 2020 och snart är det jul. Kom jag på. Mitt i en pandemi och det virus jag nu är i sluttampen av: Covid-19 🦠.

I köket och vardagsrummet hänger glimmande adventsstjärnor, det står också en adventsljusstake på ett bord i vardera rum. Så tindrande är ljusen att julstämningen finns här lite grann, tillsammans med det röda bandet som fanns på julkorgen jag fick från jobbet. Det röda fina bandet knöt jag förresten effektfullt runt om handtaget på köksfönstret. Så blev det aningen mer jul här hemma.

Sedan var jag tvungen att vila. Igen.

Nu har det gått tolv dagar sedan covid-19 gjorde entré inuti mig. Det försökte ta över min kropp, men hela tiden har jag känt mig trygg i att jag fixar detta, som faktiskt har varit lindrigare än en influensa men betydligt mer än en förkylning. Idag är den första dagen då jag känt att krafterna är på väg åter. Det här inlägget tar förresten av den lilla energin, redan har jag vilat en stund mellan orden….

Det jag vill säga är iallafall att jag tror att Sveriges befolkning nästan skriker efter fler ordentliga åtgärder mot pandemin, för nu är vi så trötta på alla oroande skriverier och vetskapen om hur viruset härjar. En stor otrygghet mitt ibland oss. Vi alla verkar nu förstå att det måste hända något riktigt ordentligt för att få stopp på det här. Äntligen reagerade regeringen, men ojoj en sådan tid det tog!

Jag själv är iallafall på väg att tillfriskna efter att ha testat positivt förra veckan och det känns befriande. Känner mig som en pestsmittad och har varit isolerad här hemma, samt använt handsprit och munskydd innan jag lämnat bädden för ett toabesök. Ingen har hittills blivit smittad, peppar 🌶 peppar. Jag fortsätter att använda munskydd även hemma ett par dagar till, för ingen vet ju säkert vad som är bäst numera.

Hur var det när jag blev sjuk? Jo, det smög sig på lite grann. Hade problem med luftrören och astmakänning lite mer än vanligt dagarna innan. Sedan kom det så tydligt en förmiddag. Jag fick harkla mig och hosta lite ideligen och samtidigt fick jag världens frossa, när febern började stiga. Då förstod jag och gick hem från jobbet och den vägen kändes som en lång brant uppförsbacke som aldrig ville ta slut…så jobbigt!

Har sovit och dåsat mestadels alla dagar tills nu, förlamande trött. Mått illa i tio dagar men nu äntligen kunnat börja äta mer än smoothie och havregrynsgröt, men det är inte som vanligt. Har verkligen ingen matlust utan äter för att det är viktigt. Haft lite förändrat luktsinne och känner inte viss doft. Så mystiskt. Hade också mycket ont i magen i några dagar, huvudvärk och värk i musklerna runt bröstkorgen och i ryggen de första dagarna.

Hur kunde jag få viruset då? Det har jag funderat över lite i dimman. Jag har ju varken åkt kollektivt eller träffat folk, inte gått på affärer eller gjort något roligare än att gå till jobbet och träffa alla som är i en skola utan munskydd…och sedan gått hem igen, de senaste två månaderna. Det enda jag har gjort, men ändå! 😷

Nu blev jag så trött. Vill ändå dokumentera lite och återkommer nog snart igen.

Ha det så bra så länge. Håll avstånd, håll ut och mys bara med dina närmaste eller själv i jul🎄❤️🌟

Kommentarer till: "Konstiga tider det här" (10)

 1. Men herregud! Att få läsa din upplevelse om att ha drabbats av denna pandemi är både tröstande och skrämmande för oss som bara sitter i karantän och VÄNTAR.
  DU! Jag är glad att du klarat detta!
  God Jul och Gott Nytt År!

  • Hej, jag förstår oron, kände samma när jag gick och jobbade utan munskydd bland många i en skola, fast jag i övrigt alltid hållit avstånd och undvikit affärer och människor. Om ni inte träffar andra tror jag att ni klarar er och sedan kommer vaccinet.
   Min mamma, 84, som är ganska skröplig med hjärtbesvär och högt blodtryck hade också en lindrig variant av Covid och är nu friskförklarad. Själv har jag tagit astmamedicin förebyggande hela hösten och tror det bidrog till att jag hade väldigt lindrig hosta när jag fick viruset. Sköt om er och ha en God Jul🎄🌟💖

 2. Så skönt att höra att du är på bättringsvägen. Det är ett förrädiskt virus så man vet inte hur det drabbar. Nu kan du kanske ändå njuta lite av julen. Min dotter var också sjuk och övriga familjen klarade sig för att hon var totalisolerad i ett rum och använde egen toalett. Du får fortsätta krya på dig så att du får orken tillbaka.
  God Jul!

  • Tack, det blir bättre för var dag..så fint att ni övriga klarade er👌Jag har också isolerat mig i ett eget rum och haft munskydd på i övrigt. Än så länge peppar 🌶 peppar har övriga klarat sig. Ha en riktigt god jul 🎄

   • Dottern är vuxen och har tre barn, så det var riktigt jobbigt eftersom barnen fick klara sig själva. Pappan är läkare, som min dotter och han fick inte vara hemma, han behövdes i akutvården. Den yngsta är tre, den äldsta nio.

    • Oj! Fantastiskt att det gick bra. Sådana tider nu😔💪 Hoppas att ni alla får en fin jul, kanske inte tillsammans men tillsammans i tanken❤️

     • Vi träffar döttrarna med familjer en stund i morgon i vår trädgård. Vi får klä oss varmt. Sonen är i Norge så sen har vi Zoom-möte allihop på eftermiddagen. En lugn jul blir det.

 3. Cecilia sa:

  Oj, din stackare! Krya på dig i massor. Skönt att du börjar bli bättre. ❤️
  Du har säkert blivit smittad i skolan. Kanske av nån kollega..? Eller av barn förstås.
  Märtha var sjuk för några veckor sedan men ingen annan blev sjuk här hemma.
  Av mina åtta kollegor har fem haft covid. Men jag blev inte smittad av dem.

  Det verkar ju dock finnas överallt omkring så än så länge går det inte att vara säker, så klart. Skönt om det kunde komma massa vaccin nu, så det börjar avstanna. Eller åtminstone finnas nån form av flockimmunitet.
  Hoppas du känner dig mycket bättre till jul, så att du orkar fira lite.
  Stor julkram från mig ❤️

  • Hej 🙋‍♀️ Roligt att du tittar in. Bra att M är pigg nu och övriga höll sig friska👍Men oj, så många f d smittade kolleger du har! Hoppas du får en riktigt mysig jul 🎄 Jag ser fram emot när vi kan ses under mer normala former. Stor julkram tillbaka❤️

:)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: