En kvinna i huvudstaden och Livet :)

Inlägg taggade ‘Deckare’

Vyssan lull av Carin Gerhardsen

Vyssan

Den har jag läst nu. I raketfart. En bok som grep tag i mig ännu mer än de två förra, Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn. Mitt i det dramatiska skeendet tar boken även upp tankar, känslor och hur det är i livet för den kvinnliga polisen Petra och hennes kolleger, Hamad, Sandén och Sjöberg. Jag ville bara fort få veta mer och mer och mer…

Carin Gerhardsen

Böcker som utspelas i svensk miljö är rena identifikationsgrejen för mig och kanske är det därför de ofta fångar mtt intresse ganska omedelbart? Carin G skriver riktigt bra och vill du ha lite extra spänning och krydda i tillvaron, så tycker jag definitivt att du ska börja läsa hennes ”Hammarbyserien”.

http://www.bokus.com/bok/9789186067113/vyssan-lull/

Carin Gerhardsen

Bild

Henne läser jag en fantastiskt gripande bok av, ”Mamma, pappa, barn” och igår när jag spelade Quizkampen dök en fråga upp om vem som har skrivit ”Hammarbyserien” – boken låg precis bredvid mig, så det var bara att kika på författarinnans namn och klicka i rätt svar. Jag vann för övrigt den matchen och fick några pluspoäng.  

Redan när jag började läsa boken, så grep de första sidorna tag i mig och det blev sträckläsning framför TVn hela kvällen igår. Har ungefär halva boken kvar, så idag blir en spännande dag. Ett mord på en Viking Line-färja, en liten flicka som i flera dagar är alldeles själv hemma, efter att mamma och lillebror har försvunnit, otäcka mord och Stockholmsmiljöer. Det är mycket som är välbekant, för mig som Stockholmsboende (förutom morden och andra otäcka inslag!).

Carin Gerhardsen bor numera på Östermalm, men är utbildad matematiker och har varit bosatt i London. Född 1962 och på Wikipedia hittar jag vilka böcker hon hittills har skrivit:

Bibliografi

  • På flykt undan tiden, 1992,
  • Pepparkakshuset, 2008,  (inläsare på talbok: Rachel Molin)
  • Mamma, pappa, barn, 2009,  (inläsare på talbok: Katarina Ewerlöf)
  • Vyssan lull, 2010  (inläsare på talbok: Katarina Ewerlöf)
  • Helgonet, 2011 (inläsare på talbok: Katarina Ewerlöf)
  • Gideons ring, 2012
  • Hennes iskalla ögon, 2013

Pepparkakshuset och Vyssan lull ingår i den s k Hammarbyserien, så de lär jag helt klart läsa också. Eller troligen alla böcker hon har skrivit, för det är så jag brukar göra när en författares böcker griper tag i mig (precis som alla i bokslukaråldern gör!). 😉

http://sv.wikipedia.org/wiki/Carin_Gerhardsen 

I de lugnaste vatten

Det skriver Viveca Sten om och nu har jag lånat hennes tre första Sandhamnsdeckare, som förutom om skärgården även handlar om Stockholm, mord och människor som är lätt att känna igen sig i.

Vardagliga miljöer och händelser, blandat med spänning och olika tankar hos huvudpersonerna Thomas och Nora. Sådant gillar jag. 🙂 Dessutom skriver hon på ett lättsamt sätt och jag har en massa tid över nu när jag är ledig.

 

Härligt med lite spänning i tillvaron och genom böcker får man ju flera liv.

Etikettmoln